Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Házi Füstölt Kolbász recept?

Házi Füstölt Kolbász recept?

Figyelt kérdés

Szeretnék végre igazi házi füstölkolbászt enni, mert a boltokban ami kapható (még a 4000ft/kg-áron is ehetetlen). Vettem 7 kg sertéslapockát aminek kb. 30%-a zsíros rész. A húst ledarálom és mit adjak hozzá? Rengeteg receptet olvasni a neten, én a hagyományos füstölt házi kolbászt szeretném.

A feltételezett recept

7 kg hús

? fokhagyma

? pirospaprika

? bors

? valami

És ha ezeket betöltöttem bélbe, akkor mennyi ideig kell füstölni? Akácfával? Összegezné valaki nekem?

#recept #kolbász #házi füstöltkolbász
2017. okt. 20. 15:13
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
84%

Ha szabad javasolnom, utazz el a Csabai kolbászfesztiválra, ami most van éppen...na ott szemügyre veheted a több száz versenyző hogy és miként csinálja...és tanácsot is kapsz.

ettől jobb tapasztalatszerzés nincs... a látvány magáért beszél.

2017. okt. 20. 18:35
 12/38 anonim ***** válasza:
82%

ma 17:42-es: ha elolvastad vplna a receptet, akkor tdhtanád, hogy ott speciálisan sütnivaló kolbászról volt szó - azaz betöltik és más sütik is, és a (KEVÉS) víz miatt sokkal jobb lesz. Ez Dobos Zoli saját trükkje volt, és ha kipróbálod, akkor rájössz, hogy miért így csinálta.

Természetesen - ez is szerepelt ott - ha nem azonnal sütésre készül, akkor a víz kimarad.

2017. okt. 20. 18:45
 13/38 anonim ***** válasza:
22%
semmiféle kolbászba nem kell víz, ne akard már megetetni szegény kérdezőt.
2017. okt. 20. 18:47
 14/38 anonim ***** válasza:
35%

Röhögni kell: vizet a kolbászba????

Persze, amit a boltban veszel, meglehet hogy van benne kismillió, nyomja a súlyt!

De a valódi kolbászba soha!!! nem gyúrnak vizet!

2017. okt. 21. 07:22
 15/38 anonim ***** válasza:
44%

Micsoda konyhatündér lehet, aki lepontozza azokat, akik állítják, hogy a kolbászba nem kell víz!!!

Pedig akik vidéken, kisvárosban, falun, tanyán nőttek fel, és minden évben segédkeztünk a disznóvágásnál, vagy éppen mi magunk is gyúrtuk a kolbászhúst, mi tudjuk, hogy abba víz nem kell!!

A pesti aszfalton felnőtt úri ficsúr egész biztosan kismillió liter vizet megvesz a multiknál a kolbásszal. Nem is csoda, hogy amikor süti, és nem vigyáz, az egész konyháját telefröcsköli vele.

2017. okt. 21. 10:41
 16/38 A kérdező kommentje:
Most nézem hogy füstölt zsírszalonnát tettem bele, nem nyerset. Így lehet valami baja?
2017. okt. 21. 12:26
 17/38 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem hótt kamu a kérdés. Nehogy már elkezd kolbászt csinálni és itt kérjen tanácsot. Meg már begyúrta, rájön, hogy füstölt szalonnát tett bele és rohan ide elújságolni. Ekkora vetítést.
2017. okt. 21. 13:18
 18/38 anonim ***** válasza:
76%

A vidékünkön soha nem tettek darabos fokhagymát a kolbászhúsba, de arra emlékszem, hogy a disznóvágás előtti esten pucoltuk a fokhagymát, majd a gerezdeket kissé összenyomták és annyi vízben áztatták, amennyi ellepi.

Másnap a kolbász készítésekor leszűrve, ezt a fokhagymás sűrű, ragacsos VIZET gyúrták a kolbászhúsba.

Arányokat nem tudok, mert már régen volt, de mindenki így csinálta - legalábbis, akiket ismertem- és mindig nagyon finom kolbászok készültek, frissen sütve és füstölés után is kifogástalan volt.

2017. okt. 21. 17:32
 19/38 anonim ***** válasza:
37%
A fokhagymát akkor darálják, amikor a kolbászt töltik. Kivéve Szabolcsban. Arra mondjuk nincs mit adni, ott nem tudnak kolbászt csinálni.
2017. okt. 21. 20:54
 20/38 anonim ***** válasza:
87%
ma 20:54-es: Az Alföldön is a fokhagymát leáztatják és csak a levét teszik a kolbászba. Attól, hogy te nem hallottál még ilyet, még sok helyen szokás. Szóval nehogy azt hidd, hogy csak te tudod, hogy kell(ene) kolbászt csinálni, mert ezek szerint nem sok fogalmad van.
2017. okt. 21. 21:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!