Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen zsírt kell vennem?

Milyen zsírt kell vennem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!


Kolibászt akarok sütni ebédre, tepsiben. Eddig mindig amit vettem zsírt, az kemény volt mint a beton, állaga mint a viasz. Úgy kellett szétverni baltával. Aztán anyám még élt, mondta, hogy azért van, mert valami hőkezelt, vagy elősütött, vagy mittomén milyen zsírt kell venni, és az nem beton. Hogy hívják tehát, milyen zsír az, amit vennem kell?


Köszönöm!


2020. jan. 14. 09:11
 1/7 anonim ***** válasza:
88%

Hentesnél próbálj meg zsírt venni, ne nagy élelmiszerboltban. Ott vannak hagyományos sütéssel készült zsírok.

Előfordul nagy élelmiszerboltokban is, én pl. Auchanban szoktam venni egy műanyag dobozos fél kilós "szatmári" sertés zsírt, az nem kemény hidegen, hűtőből kivéve sem.

2020. jan. 14. 09:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
2#, ez az, köszi! Hagyományos sütéses zsír. Olyat fogok venni akkor.
2020. jan. 14. 09:38
 3/7 anonim ***** válasza:
85%

Egyetértek az előttem szólókkal! A bolti hófehér zsír az nem sütéssel készül, hanem hideg préseléssel. se íze-se bűze...


Piacon is lehet kapni, meg jobb henteseknél is olyan bézs színű kisütött zsírt!

2020. jan. 14. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
82%
mangalica zsír, finom és lágyabb.
2020. jan. 14. 10:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
A sütni való kolbász alá egyébként nem szükséges zsírt tenni, én inkább egy fél pohár vizet öntök alá, hogy ne ragadjon le, és sütés előtt fogpiszkálóval több helyen megszúrkálom, hogy ki tudjon folyni belőle a zsír. Mindig hideg sütőbe teszem, és a kolbásszal/hurkával együtt melegítem fel a sütőt, mert így átmelegszik a hús belül is, és nem lesz kívül száraz, belül nyers.
2020. jan. 14. 10:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim válasza:
81%
Biztos, hogy jó vízzel is, de zsírral hamarabb sül. Mondjuk takarítani is többet kell utána.
2020. jan. 14. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Már megválaszolták a kérdést de annyit hozzátennék hogy nekem a házi zsìr is fehér szokott lenni, nem feltétlenül kell odaégetni, vagy húst sütni a forró zsirban és akkor fehér marad
2020. jan. 14. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!