Nálatok nem marad ki sok kaja miután elmennek a vendégek?
Egyszerűen anyám nem tudja kiszámolni, hogy mennyit csináljon. Minden összejövetelnél ez van. Ma is 6 főre(amiből kettő kisgyerek) kisütött 2 kiló csirkemellet rántva, 1 kiló csirkecombot sütőben plusz mellé 1 kiló pulykacomb. Emellé kb 1 kg krumpli sütve plusz franciasaláta szinté 1 kiló. Plusz a két tepsi süti. Jó ha 10%-a elfogyott a dolgoknak. Utána meg ő háborog, hogy nem esznek a vendégek. Ja esznek csak általában egy szelet hús krumplival meg salátával meg a 2 fajta süti bőven elég egy embernek. Vinni meg nem akarnak, mert náluk is van kaja mivel ünnep van.
Mivel az itthoni dolgok 80%-át én fizetem így elég dühítő. Minden szülő ilyen? 5 napig kéne enni kettőnknek talán akkor fogyna el.
Nálunk tegnapról annyi maradt, amit ma megeszünk. Egyszerüen tudni kell, mennyi étel fogy és nem ötszörös mennyiséget készíteni. HA netán tegnap többet ettek volna a vendégek, akkor ma valamit készítenék a maradékokhoz, hogy elég legyen.
Régen, kezdö koromban elöfordult, hogy túlsaccolatam a mennyiségeket, akkor a fölösleget adagonkßént, lefagyasztottam és máskor meg tudtuk enni.
Nekem az egészben az a furcsa abban, amit írtál, hogy ilyen kevés körítést készített, mégis maradt. 6 före az 1 kg krumpli meg 1 kg saláta igen kevés, ennél jóval több fogy . Viszont húsból ennek töredéke elég lett volna - fejenként 30-40 dkg-nál többet nem érdemes csinálni.
Azonban a húsokat minden további nélkül lehet fagyasztani, úgy hónapokig eláll.
2 kiló csirkemell
1 kiló csirkecomb
1 kiló pulykacomb
1 kiló krumpli
1 kiló francia saláta
Nem értem ez hogy lenne kevés. A francia saláta most fogyott el nagy nehezen. A pulykacomb a kutyáé lett. Csirkecombból majd csinálunk chilis babot. A csirkemell meg nagyjából jó volt 2 napig, azt megettük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!