Nálatok nem marad ki sok kaja miután elmennek a vendégek?
Egyszerűen anyám nem tudja kiszámolni, hogy mennyit csináljon. Minden összejövetelnél ez van. Ma is 6 főre(amiből kettő kisgyerek) kisütött 2 kiló csirkemellet rántva, 1 kiló csirkecombot sütőben plusz mellé 1 kiló pulykacomb. Emellé kb 1 kg krumpli sütve plusz franciasaláta szinté 1 kiló. Plusz a két tepsi süti. Jó ha 10%-a elfogyott a dolgoknak. Utána meg ő háborog, hogy nem esznek a vendégek. Ja esznek csak általában egy szelet hús krumplival meg salátával meg a 2 fajta süti bőven elég egy embernek. Vinni meg nem akarnak, mert náluk is van kaja mivel ünnep van.
Mivel az itthoni dolgok 80%-át én fizetem így elég dühítő. Minden szülő ilyen? 5 napig kéne enni kettőnknek talán akkor fogyna el.
Évente egyszer-kétszer ki lehet bírni véleményem szerint, pedig nálam sincs kolbászból a kerítés. Ezen felül a vendéglátónak igen szégyenteljes dolog, ha valaki kér repetát, de nem tud adni, mert ki van számolva minden.
Egyébként meg vihettek belőle a szomszédnak, rokonnak, nem fogják elutasítani.
Csatlakozom a 3-ashoz, a húst, süteményt le lehet fagyasztani, januárban úgyis jön a "Hét szűk esztendő", jól fog jönni!
1 kg sült krumpli és 1 kg franciasaláta egyáltalán nem sok 6 embernek, de ha 2 gyereket veszem egynek, akkor 5 emberről beszélünk. Gyakorlatilag 20 dkg franciasalátát simán be lehet tolni fejenként és még jól sem laksz tőle.
1 kg krumpli meg nagyjából 5 szem közepes krumpli, azaz fejenként egy darab krumpli.
Kérdező, én csak a 3 kg. húst sokallom, az fejenként fél kiló, a gyerekeket is felnőttként számolva. Ez így soknak tűnik, de ha úgy vesszük, én nem szeretem a pulykát, biztos, hogy a csirkemellből ettem volna többet. Lehet mások is vannak így vele és akkor 1 kg. csirkemell még kevés is.
Nem lehet egy vendégségnél dekára kiporciózni az adagokat, mert az kínos helyzeteket eredményezhet. Valóban le lehet fagyasztani a maradékot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!