Meddig kell főzni a marha húst?
Kóstolgatod nagyjából 1 óra múlva és ha már omlik, akkor jó.
Ha öreg marha volt és az Istennek nem akar puhulni, akkor tegyél hozzá egy késhegynyi szódabikarbónát. A húspuhítókban is ez van.
Attól is függ, mekkorára kockázod. Apróra nem érdemes, mert a pörkölthöz legalább 1,5x1,5 cm-es kockákkal a legfinomabb. Benne marad az összes íze. De ahhoz legalább kell másfél óra, de inkább kettő, ha lábszárból vettél pl.
Csak saját vélemény, ha már nekiállok marhapörköltet csinálni, akkor nem 40 dkg-ból, hanem minimum a duplájából érdemes, mert mivel sokáig fő, 40 dekányival nem állok neki. Mondjuk nálunk 4 tagú a család és el is fogy általában. Nem tudom, te hány személyre főzöd, de két-három napig a hűtőben simán eláll.
A marhapörkölt pont az a fajta pörkölt, amiből érdemes nagyobb mennyiségben főzni, mert sokkal finomabb lesz.
Nyilván 40 dekát is megfőzhetsz, ha csak ketten vagytok, de tapasztaltam, hogy ha már főzögetem 1,5-2 órát, akkor inkább nagyobb mennyiségben egyszerre.
Egyedül vagyok. Nyilván nem egy 4 tagú család eszik ebből!! Nem is értem........
Szándékosan ilyen keveset főzök csak és ez így van jól
Köszönöm a többieknek a nagyszerű válaszokat : )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!