A darált hús (marha) gyorsan elkészül?
Ezt a receptet szeretném megcsinálni, viszont számomra olyan kevésnek tűnik a főzési/sütési idő.
Hiszen a serpenyőben csak fehérre kell pirítani, a sütőben meg a sajt olvadását kell megvárni, ami nagyon hamar bekövetkezik.
Még sosem dolgoztam darált hússal, ez tényleg ennyire rövid idő alatt elkészül?
Fehéredés után is főzöd még egy darabig, mire mindennel összerottyantod, de én egyébként úgy szoktam, hogy megvárom, míg fehéredés után elkezd levesedni, akkor fűszerezem be (én mindenféle fűszerkeveréket használok akkor is, ha a recept csak pici sót-borsot vagy még annyit se ír), fűszerrel is átkavarom, meg a ráöntött szmötyinek is adok pár percet, míg újra forrni kezd.
Amúgy mire a sajt szépen megpirul, az sütőtől függően 20-25 perc, mivel elő van főzve, annyi idő alatt megsül szépen.
Arra figyelj még, hogy a tészta ne főjön szét, hiszen annak is van még ideje a sütőben.
4-es! Attól függ, milyen öreg volt a marha.
Kérdező! A receptben csak annyit írnak, hogy darált hús, márpedig alapjaiban az mindig sertés darálthúst jelent, amiről tudjuk, hogy sokkal hamarabb puhul, mint a marha. Ráadásul a marha szárazabb hús, félő, hogy kissé folytós, nyögve-nyelős lesz a kajád. Csináld csak sertésből, akkor kb. 15 perc alatt biztosan megpuhul.
Nagyon hálás vagyok a válaszokért! :)
Végül is marhából csináltam és nem bántam meg - nagyon finom lett - a páromnak is ízlett. :)
Összességében szerintem kb. 20 percet volt a serpenyőben közepes fokozaton, majd még 10 percig sütöttem légkeveréses sütőben 170 °C-on. Örök félelmem a hússütésnél, hogy nem sülnek át rendesen, nos ez szerencsére teljesen jól elkészült. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!