Süthetem a hagymàt vajban zsír helyett?
Más íze lesz, mintha sertészsírt használnál, de nem lesz rossz. Van sok nép, amelyik nem is ismeri a sertészsírt, ha hall róla, elszörnyed.
Kicsit másképpen működik mind a zsír, de ez a margarinra, olajra is igaz.
Nem írtad, hol laksz. Csak egy kilós kiszerelés? Bárhol lehet kapni 500 grammosat, de akár 25 dekásat is. Ha beteszed a hűtőbe, hónapokig semmi baja nincs a sertészsírnak, nem kell hetekig zsíroskenyeret enned.
A vaj nagyon hamar megég, megbarnul és ehetetlenül keserű lesz, vigyázni kell vele. Ráadásul nem is olcsó. Azt sem írtad, hogy lisztbe forgatott hagymakarikákat akarsz vajban kisütni, vagy dinsztelni szeretnéd. Így nehéz normális választ adni.
Én a tejszínes ételekhez szoktam vajban pirítani.
Egyébként ha nem akarsz zsírt venni, akkor én szalonnát vennék a helyedben amit már írtak, de errefelé árulnak kis zsírt is. Lidlben van pl. kacsazsír kicsiben, az is jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!