Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Diszótoros kolbászt hogy kell...

Diszótoros kolbászt hogy kell megsütni olajban? (zsír nincs )

Figyelt kérdés
Illetve jobb lenne sütőben jénaiban,vagy a gázon ?
2019. szept. 26. 06:47
 1/8 anonim ***** válasza:
97%
Ha egyre gondolunk akkor sütőben, tepsiben. Zsír nem kell, van abban.
2019. szept. 26. 07:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Sütőben jobb.

1. Keress egy olyan alkalmatosságot, ami nem sokkal nagyobb, mint a kolbi (összetekerheted csigába). Lehet jénai, lehet tepsi.

2. Mi szoktunk azért egy kanál zsírt alátenni, persze, van benne, de az elején oda ne kapjon. Tehát: egy kanál olajjal azért kend ki a sütőalkalmatosságot.

3. Egy vastagabb tűvel a kolbit szurkáld meg, fel ne repedjen sütés közben (töltés közben is szokás szurkálni, hogy a levegő kimenjen, de biztos, ami biztos).

4. Hideg sütőbe tedd, így kevesebb az esélye, hogy kireped. Tehát kapcsold be a sütőt, és rögtön tedd be a kolbit. Ha a sütő már forró, vedd le kisebb lángra.

5. Ha már az illata jön, nézz rá, és ha kezd az alja pirulni, fordítsd meg!

6. Sütőtől és kolbitól függően 30-60 perc között bárhol lehet az elkészülés, tehát néha ellenőrizgesd. Ha kicsit már mindkét oldala megpirult, és a tű hagyta lukakon nem bugyog ki a zsírja, akkor kb. készen van.

7. Vedd ki a kolbit, és edd meg. Amúgy, tehetsz mellé még a legelején felszeletelt krumplit, csak akkor kb. egy deci vizet önts alá. Akkor rögtön a köreted is megvan hozzá. Ilyenkor mi a tepsi aljába helyezzük a vékonyra felkarikázott krumplit, s a krumpli tetejére a kolbit.

2019. szept. 26. 07:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell alá zsír, olaj pedig semmiképpen. Egy kevés vizet lehet alá tenni, hogy ne égjen le. Tűvel meg kell szurkálni, akkor elég zsír sül ki belőle.
2019. szept. 26. 08:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
86%
Olajjal semmiképp nem rontanám el. Sütőben, kolbász méretéhez választva edényt. Tűvel megszurkálva. Nincs zsír, mi pici vezet teszünk alá, ami elpárolog, mikorra olvad ki a kolbászból zsír.
2019. szept. 26. 08:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat ! disznótorost akartam írni :)
2019. szept. 26. 08:48
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Sima tepsiben sütöm, egy minimális réteg olajat én rakok alá. Van hogy az olajra felkarikázott krumplikat teszek, de van hogy csak a kolbászt meg a hurkát. Sosem szurkom meg, nem öntök alá vizet. Hideg sütőbe teszem, és a sütővel melegszik át fokozatosan.
2019. szept. 26. 09:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Tepsi, egy pici víz alá. Villával pár helyen böködd meg, hogy ne durranjon ki.
2019. szept. 26. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
75%
Víz helyett egy kis vörösbort is alá önthetsz, nagyon finom lesz.
2019. szept. 27. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!