Diszótoros kolbászt hogy kell megsütni olajban? (zsír nincs )
Sütőben jobb.
1. Keress egy olyan alkalmatosságot, ami nem sokkal nagyobb, mint a kolbi (összetekerheted csigába). Lehet jénai, lehet tepsi.
2. Mi szoktunk azért egy kanál zsírt alátenni, persze, van benne, de az elején oda ne kapjon. Tehát: egy kanál olajjal azért kend ki a sütőalkalmatosságot.
3. Egy vastagabb tűvel a kolbit szurkáld meg, fel ne repedjen sütés közben (töltés közben is szokás szurkálni, hogy a levegő kimenjen, de biztos, ami biztos).
4. Hideg sütőbe tedd, így kevesebb az esélye, hogy kireped. Tehát kapcsold be a sütőt, és rögtön tedd be a kolbit. Ha a sütő már forró, vedd le kisebb lángra.
5. Ha már az illata jön, nézz rá, és ha kezd az alja pirulni, fordítsd meg!
6. Sütőtől és kolbitól függően 30-60 perc között bárhol lehet az elkészülés, tehát néha ellenőrizgesd. Ha kicsit már mindkét oldala megpirult, és a tű hagyta lukakon nem bugyog ki a zsírja, akkor kb. készen van.
7. Vedd ki a kolbit, és edd meg. Amúgy, tehetsz mellé még a legelején felszeletelt krumplit, csak akkor kb. egy deci vizet önts alá. Akkor rögtön a köreted is megvan hozzá. Ilyenkor mi a tepsi aljába helyezzük a vékonyra felkarikázott krumplit, s a krumpli tetejére a kolbit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!