Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Grillezési praktikák? Nekem...

Grillezési praktikák? Nekem nem megy, mindgi elszúrom.

Figyelt kérdés

Nagyon szeretnék grillezni, ha tudnék.

A probléma kezdődik a faszén begyújtásával. Ha kevés folyadékot teszek rá, csak a közepe gyulad meg és kezd el parázslani. Ha jól belocsolom meg percekig kell várni, mire elég, és elkezd parázslani.

Az elején gyorsan sülnek a husik, de a végén már alig győzöm kivárni. Ha kevés a faszén, hogy tesztek még hozzá? Nekem az nem kezd el parázslani, hanem akkor ismét gyújtófolyadék, nagyyláng, várunk...

2010. júl. 19. 18:11
 1/5 anonim válasza:
A faszenet "földkupac-szerűen" helyezd el, hogy a közepén nagyon forró izzó parázs legyen. Én nem szoktam spórolni a gyújtófolyadékkal, mert az nagyon rossz, ha csak füstöl az egész, akkor már inkább várok 5 percet amíg elég a folyadék. Szerintem egyébként az a baj, hogy kevés faszenet teszel eleve, ezért nem marad "ereje" a végére; amikor új faszenet teszel rá, akkor újra eljátszod azt amit az elején, csak feleannyi faszénnel, azért nem kezd el izzani. Szóval szerintem az a lényeg, hogy ne spórolj az anyaggal(nálunk fél zsák szén elmegy, ha sokan vagyunk) és földkupac formában helyezd el.
2010. júl. 19. 18:46
 2/5 A kérdező kommentje:
mekkora megas az a földkupac forma? így belegondolva nem nagyon férne a grillbe...
2010. júl. 19. 18:51
 3/5 anonim válasza:
Nem kell túl magasnak lennie, az a lényeg hogy legyen egy "mag" ami nemnagyon érintkezik a levegővel.
2010. júl. 19. 19:29
 4/5 anonim ***** válasza:
nálunk a férjem gyújt be mindig, ő nem folyadékkal hanem avval a begyújtó kockával csinálja és hajszárítóval vagy ventillátorral fújja. tudom vicces, de nagyon hatásos, amúgy egy tányérral vagy valamivel legyezheted is. ha kezd elaludni vagy még tesz rá szenet akkor leveszi a rácsot a husikkal és csinálja. ennyi
2010. júl. 19. 19:45
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, ki fogom próbálni
2010. júl. 19. 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!