Milyen kajakat tudok csinalni zoldsegekbol, meg modnjuk husbol is. De csak fottet ehetek es fuszerbol csak so a megengedett. Valami uj praktikak esetleg jo receptek?
Irhattok weboldal cimeket is es recepteket is... nagoyn koszi oket elore is..amugy meg azert kene mert gyomorfekely kezdetem van es mar megutnam a legtobb kajat.. szoval most varnak valami ujra:P
akar levesek akar salatak szempontjabol :)
ez egy nagyon fincsi saláta :
Hozzávalók:
2 db filézett csirkemell,
50 dkg paradicsom,
1 nagyobb kígyóuborka,
20 dkg káposzta,
10 dkg vöröskáposzta,
10 dkg csalamádé,
1 közepes fej vöröshagyma,
2 ek. olaj,
4 dl natúr joghurt,
4 gerezd fokhagyma,
só.
Elkészítés:
A felkockázott csirkemelleket bedörzsöljük 4 evőkanálnyi gyros fűszerkeverékkel, majd egy kicsit állni hagyjuk. Közben megtisztítjuk és apró darabokra vágjuk a zöldségeket. A joghurtot egy csipetnyi sóval és a zúzott fokhagymával ízesítjük. A fűszeres csirkemellkockákat megsózzuk és olajjal kikent teflonserpenyôben megpirítjuk. A hozzávalókat összekeverjük és behűtés után tálaljuk. Jó étvágyat!
Padlizsán extraegyszerűen :
2 db közepes friss padlizsán
kb.3 evökanál paradicsompüré
10 dkg zsírszegény mozarella sajt
15 dkg egyéb(trappista vagy gouda vagy füstölt vagy edami,ki mit kedvel)reszelt sajt
1 evökanál zsemlemorzsa(de lehet zabpehely is)
2 evökanál olivaolaj(ha nincs, napraforgóolaj is jó)
1 teáskanál fokhagymakrém(vagy 1-2 gerezd fokhagyma zúzva)de ez nélkül is finom
só
egy tüzálló,lapos tál
A padlizsánokat kb.1cm-es karikára szeleteljük.Igény szerint a héját lehámozzuk,ki hogy szereti.
Az olivaolajjal kikent és zsemlemorzsával kiszórt lapos tál aljára lefektetünk egy réteg padlizsánt,szorosan egymás mellé.
Kiskanállal mindegyikre ráteszünk egy kevés paradicsompürét,fokhagymakrémet és kissé elkenjük rajta.
A felkarikázott mozarellát elosztjuk egy rétegben,majd megszórjuk a kiválasztott füszerekkel.
Újabb padlizsánréteg következik,paradicsompüré,fokhagyma,füszerek,só.
Ezt a réteget a másik fajta reszelt sajttal szórjuk meg.
Maximum 3 réteg padlizsán legyen egy tálban,így a legfinomabb.A füszerezés fontos!
Kissé elömelegített sütöben sütjük kb.30 percig kb.180 fokon.Figyelni kell,akkor kész,ha kicsit halványbarna színe van,de semmiképpen nem égett!
Ideális esetben kb 15 perc állás után szeletelhetö és fogyasztható.
Név: Színes zöldségtál
Kategória: Zöldséges ételek
Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre:
4 csikemellfilé,
3 dkg vaj,
38 dkg zsenge sárgarépa,
2 zsenge karalábé (kb. 30 dkg),
1 csomó hónapos retek,
1 kis kígyóuborka vagy salátauborka,
1 csomó újhagyma
Elkészítés: A megmosott, megtörölt csirkemellfiléket a serpenyőben felhevített olajon erőteljesen megpirítjuk, majd fedő alatt 15 percig pároljukl. A serpenyőből kivéve sóval, borssal meghintjük.
A sárgarépát, karalábét, retket és uborkát külön-külön durvára lereszeljük vagy legyaluljuk. Az újhagymát vagy a pórét vékonyan felkarikázzuk. A csirkemellfiléket vékonyan felszeleteljük. Az előkészített zöldségeket és a felszeletelt húst nagyobb tálon mutatósan elrendezzük, végül kevés öntettel meglocsoljuk. A maradék öntetet külön kínáljuk. Kenyérrel vagy pirítóssal fogyasztjuk.
kosizke a recepteket:)
nagyon tetszenek es egyszeru elkesziteni is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!