Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ma csináltunk először máglyara...

Ma csináltunk először máglyarakást, de a tojásfehérje hab a tetején összeesett. Mitől esett össze? Milyen praktikák vannak, hogy ne essen össze?

Figyelt kérdés
2011. márc. 22. 17:23
 1/8 anonim ***** válasza:
Ne csináljátok magasra és akkor össze sem tud esni. Fura, nekünk éppen befedi és egyáltalán nem magas... És mégis finom :) [tudom, ez a kérdésre nem igazán válasz... talán ha kitámasztanád a sütőajtót résnyire és hagynád, hogy ott hűljön ki]
2011. márc. 22. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Én a következőket próbáltam:

1-esen szárítottam

1-esen szárítottam résnyire nyitott sütőajtónál

3-asra vettem egy ideig, aztán 1-esre

3-ason sütöttem végig

megvártam, hogy a sütőben hűljön ki csukott ajtónál

megvártam, hogy a sütőben hűljön ki kicsit nyitott ajtónál

kis lekvárt kevertem a habba (ezt is valahol a neten olvastam)

ezeket a módszereket variáltam, kombináltam..... éééés mindig összeesett!!! :(((

2011. márc. 22. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
legközelebb próbáld több cukorral,lehet akkor keményebb lesz.
2011. márc. 22. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
plusz munka, de megéri gőz fölött felverni cukorral a tojásfehérjét.
2011. márc. 22. 17:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Mi mindig úgy csináltuk a szállodában,hogy mikor a végén rákentük a cukros tojáshabot,megszórtuk a tetejét porcukorral, (hogy szép világosbarna legyen mikor kész lesz) forró sütőbe tettük vissza,hogy hamar megsüljön és hogy ne essen össze.
2011. márc. 22. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
gőz fölötti megoldás jó ötlet
2011. márc. 22. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim válasza:
Szerintem is jó ötlet a gőz fölött felvernei a tojáshabot, viszonylag sok cukorral. Én pár percig - mondjuk7-8 percig teljes lángon és csukott sütőajtónál, majd a hőmérsékletet visszavéve közepesre, résnyire támasztott ajtónál kb. 5 percig sütném. Ezek után teljes takarékon, továbbra is résnyire nyitott ajtónál addig sütném-szárítanám, amíg a tetejéhez ha ujjal hozzáérsz kicsit, roppanós-törős legyen. Ez sütőtől függően, akár még tíz perc is lehet. Nekem nem szokott összeesni, bár én nem veren fel gőz fökött, de tudom, hogy az sokat segíthet. Palackos móra gáztűzhelyem van.Szerintem próbálkozz nyugodtan, sikerülni fog. Lényeg, hogy addig nem jó, amíg nem roppan-törik ujjnyomásra a teteje. Jó sütést!
2011. márc. 22. 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim válasza:

cukorral? eddig én mindig a felvert habba lekvárt kevertem.

Nem esett össze soha.

2011. márc. 24. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!