Neten kerestem módszereket a spagetti tészta összeragadása ellen, de mégis összeragadt. Tudtok kipróbált és bevállt módszert?
A 6 és a 8 az én válaszom. Ha láttál volna valaha az életedben olaj spray-t, akkor tudnád, hogy minimális olajmennyiseget porlaszt. Egy adag tésztára még egy fél mokkáskanálnyi se kerül. A 8as válaszom pedig arra vonatkozott, hogy valaki szerint a tészta és az olaj nem érintkezik, merthogy az olaj a víz felszínen úszik. Az olaj valóban a víz felszínen úszik, azonban abban a pillanatban, hogy valami hozza ér, azt bevonja, a víz pedig nem mossa le.
A 2 hozzászóló se írta, hogy olajba kellene fullasztani, csupán anyit, hogy tesz olajat a vízbe. 10 liter vízhez mondjuk egy evokanalnyinse egetrengeto mennyiség
""Ha összetapadt az állás során, akkor tálalás elött a fözövízböl picit tegyél hozzá és óvatosan keverd át, akkor szétválnak a szálak."
Hát sok marhaságot olvastam már, de ez viszi a pálmát. A tészta fozovizebe kiválik a keményítő, ami miatt nem hogy szétválni nem fognak a szálak, hanem meg jobban összeragadnak majd."
Éppen ellenkezöleg, a meleg fözövíz újra feloldja a keményítöt a tésztaszálakon. (Mellesleg ez olasz tészta-tipp és ök feltehetöen azért értenek hozzá!)
Egyébként ha ELÖSZÖR kipróbálnád, mielött lehúzod a választ, akkor azóta okosabb lennél és tudnád, hogy tényleg müködik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!