Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Neten kerestem módszereket a...

Neten kerestem módszereket a spagetti tészta összeragadása ellen, de mégis összeragadt. Tudtok kipróbált és bevállt módszert?

Figyelt kérdés

2019. dec. 4. 12:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
83%

A 6 és a 8 az én válaszom. Ha láttál volna valaha az életedben olaj spray-t, akkor tudnád, hogy minimális olajmennyiseget porlaszt. Egy adag tésztára még egy fél mokkáskanálnyi se kerül. A 8as válaszom pedig arra vonatkozott, hogy valaki szerint a tészta és az olaj nem érintkezik, merthogy az olaj a víz felszínen úszik. Az olaj valóban a víz felszínen úszik, azonban abban a pillanatban, hogy valami hozza ér, azt bevonja, a víz pedig nem mossa le.

A 2 hozzászóló se írta, hogy olajba kellene fullasztani, csupán anyit, hogy tesz olajat a vízbe. 10 liter vízhez mondjuk egy evokanalnyinse egetrengeto mennyiség

2019. dec. 4. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/16 anonim ***** válasza:
44%
nem kell szétfőzni, aztán nem ragad össze
2019. dec. 4. 13:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/16 anonim ***** válasza:
67%
Amúgy meg ritka bunkó volt a prolizos beszólásod. Plusz van, aki nem szósszal eszi a tésztát, hanem mondjuk sajttal/makkal/dioval, sőt, va olyan is, akij üresen szereti. De képzeld, ott a pasta aglio en olio, az csak olívaolaj és fokhagyma
2019. dec. 4. 13:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/16 anonim ***** válasza:
70%
Kb. 2 evőkanál olaj, 5 liter víz és egy csomag spagetti. Ha ez neked olajba fullasztás, akkor nem tudom te miket ehetsz, de felteszem, hogy mivel nem eszel zsírt, olajat, a zsírban oldodó vitaminok nem is fejtették ki az agyadban a hatásukat.
2019. dec. 4. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 anonim ***** válasza:
53%
Ha eszel, akkor sem annyit, hogy az hasznosan beépüljön. Látni a frusztráltságodat. Inkább főzz egy jó spagettit olaj nélkül, azzal levezeted a stresszt.
2019. dec. 4. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 anonim ***** válasza:
90%

""Ha összetapadt az állás során, akkor tálalás elött a fözövízböl picit tegyél hozzá és óvatosan keverd át, akkor szétválnak a szálak."


Hát sok marhaságot olvastam már, de ez viszi a pálmát. A tészta fozovizebe kiválik a keményítő, ami miatt nem hogy szétválni nem fognak a szálak, hanem meg jobban összeragadnak majd."


Éppen ellenkezöleg, a meleg fözövíz újra feloldja a keményítöt a tésztaszálakon. (Mellesleg ez olasz tészta-tipp és ök feltehetöen azért értenek hozzá!)

Egyébként ha ELÖSZÖR kipróbálnád, mielött lehúzod a választ, akkor azóta okosabb lennél és tudnád, hogy tényleg müködik.

2019. dec. 4. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!