Erre az a megoldás, hogy sok (a tészta súlyának 5-10-szerese) vízben fözöd.
Ha nem azonnal tálalod, akkor a fözövízböl pár merökanálnyit tegyél félre, mielött leszüröd.
Ha összetapadt az állás során, akkor tálalás elött a fözövízböl picit tegyél hozzá és óvatosan keverd át, akkor szétválnak a szálak.
Meg nekem volt az utóbbi idöben olyan tapasztalatom, hogy ha leszürted a tésztát, akkor két villával óvatosan emelgesd meg a szálakat és potyogtasd vissza a tálba, akkor nem tapadnak össze.
2019. dec. 4. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
2/16 anonim válasza:
Csak durumtésztát főzök, az keményebb marad, mint a sima tojásos társai, olyan roppanós. Úgy főzöm, hogy a főzővízbe olaj, és amikor leszűröm, azonnal hideg vizet engedek rá, mert ha marad a forró gőzben, az tovább puhítja, és összeragad.
2019. dec. 4. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
3/16 anonim válasza:
A fözövízbe olajat tenni értelmetlen, mert az olaj a víz tetején van és a tésztához nem ér hozzá.
Hideg vízzel leöblíteni szintén butaság, mert ezzel csak lehütöd a tésztát, illetve lemosod a tápanyagok nagy részét és íztelen lesz.
2019. dec. 4. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
4/16 anonim válasza:
hideg vizzel az azsiai tesztakat szokas lemosni, mert javit az allagon. olasz tesztakat mosogatni ertelmetlen. olaj a vizbe szinten. az olaszok amugy leszures utan se olajozzak a tesztat, hanem egybol osszekeverik a szosszal. az meg a legprolibb dolog hogy tobb adag tesztat fozol egyszerre, mint amit te es/vagy a csalad egybol megeszik. nem nagy ugy tobbet fozni masnap a maradek szoszhoz.
2019. dec. 4. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
5/16 anonim válasza:
Forrásban lévő bőséges vízbe tegyél sót , engedd bele a tésztat amit 2 percenként kavarsz . A megadott időre 1,5 percet ráteszek mert puhan kedvelem . Leszűröm és a mqrtqsba stb felkeverem .Se vaj se olaj semmi nem kell mert értelmetlen meg ragad utána minden tál mosogató .
2019. dec. 4. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
6/16 anonim válasza:
"Ha összetapadt az állás során, akkor tálalás elött a fözövízböl picit tegyél hozzá és óvatosan keverd át, akkor szétválnak a szálak."
Hát sok marhaságot olvastam már, de ez viszi a pálmát. A tészta fozovizebe kiválik a keményítő, ami miatt nem hogy szétválni nem fognak a szálak, hanem meg jobban összeragadnak majd.
Miután leszűrtem, olíva olaj sprayt szoktam ráfújni, és úgy átkeverni. Nem ragad össze.
2019. dec. 4. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
7/16 anonim válasza:
Tehát azért kaptam 0%-ot, mert én így csinálom, nekem ez vált be, és talán a kérdezőnek is be fog? Csak nektek nem tetszik ez a módszer, mert jaj, hát "énazolaszoknáltanultamtenemtudszfőzni"? Értem. Hát vannak bajok. És NE OFFOLJ! Írd le a módszered, és menj a konyhába. Van mit tanulni még, azt hiszem. Tészta főzőlevet elrakni? Tartogasd csak nyugodtan.
2019. dec. 4. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?
8/16 anonim válasza:
"A fözövízbe olajat tenni értelmetlen, mert az olaj a víz tetején van és a tésztához nem ér hozzá."
Nos, valóban a víz tetején van az olaj. Viszont amikor beleteszed a tésztát, az rákerül a tésztára, és rajta is marad, a víz nem mossa le
2019. dec. 4. 13:02
Hasznos számodra ez a válasz?
9/16 anonim válasza:
Az a jó a magyarokban, hogy mindegyikük okosabb mindegyiküknél.
2019. dec. 4. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
10/16 anonim válasza:
Senki se fullasztja olajba a tésztát. Hol olvastál ilyet?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!