Mi a tudományos oka hogy a bográcsban készült ételek sokkal finomabbak?
Figyelt kérdés
2019. dec. 2. 10:29
1/7 anonim válasza:
Nincs tudományos oka. A "feeling" az oka.
2/7 anonim válasza:
Az 1-es is jót ír, de szokott dobni az ízén a füst is.
A másik meg, hogy bográcsozni általában olyan áll neki, aki profi a főzésben.
4/7 anonim válasza:
Nemrégiben felfedeztem a boltban a füstölt pirospaprika port. Azóta azt teszem a pöribe. Nagyon fincsi, olyan, mintha bográcsban főztük volna. Tehát valószínűleg a füst miatt finomabb a bográcsos étel.
5/7 anonim válasza:
Így van, ahogy írják. A füsttől. Az sem mindegy, milyen fa van a bogrács alatt főzés közben. Nincs tudományos oka, csak ez(ek), amiket leírtunk. A gáz, vagy villany, indukciós főzőlap nem tudja produkálni azt az ízvilágot, ami egy bográcsozás alkalmával létrejön. Még egy sima paprikáskrumpli is sokkal finomabb bográcsban, hiába fűszerezed, vagy készíted ugyanúgy, mint a konyhában.
6/7 anonim válasza:
Másképp éri a láng, általában lassabban is fő, már csak a mennyiség miatt is, és ez segít jobban összeérni az ízeknek. A füst nem igen kerül be az ételbe, inkább a pernye. Ez adja a füstös ízt, és ezért nem mindegy, milyen a fa.
7/7 anonim válasza:
De emberek, legalább annyit tudjatok hogy PÖRKÖLT.
Ennyi, nem több.
A hülye tizen pár évesek röviditenek le mindent.
PÖri.
Szörnyű ezt így olvasni, hallani. Mert nem telik többe azt se leirni hogy PÖRKÖLT. Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!