Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szabad tűzön készült ételek...

Szabad tűzön készült ételek finomabbak?

Figyelt kérdés
Tehát igaz, hogy más az íze, mint a konyhában készülteknek? Illetve az energiatartalma is magasabb? Vagy csak legenda? :)
2017. ápr. 17. 13:25
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A füst és más égéstermékek miatt valóban más, esetenként jobb ízűek bizonyos ételek. De maga a körülmény, hogy szabad térben készíted és fogyasztod is, javítja a szubjektív érzékelésedet.
2017. ápr. 17. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy mi a finom/finomabb, egyéni megitélés kérdése.

A füst és az ételbe (elkerülhetetlenül) belehulló pernye más ízt eredményez.

A szabad tüzön fővés tudatilag is más ízt határoz meg, sőt, más ízűnek érzed, ha úgy tudod, hogy szabad tűzi, de mégsem az.

Az energiatartalmat a főzési alapanyagok mibenléte, nem pedig a főzési technológia határozza meg.

2017. ápr. 17. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Van egy öntöttvas kerti grillsütőnk, és egy lemez. Az öntöttvason készült húsnak egész más íze van, sokkal karakteresebb, mint a lemezen készültnek. Nem hinném el, hogy így van, ha nem magam tapasztaltam volna. Azóta a lemez sütőt csak krumpli sütésére (parázsban), illetve melegen tartásra használom.

Szóval függ az íz a technológiától is.

2017. ápr. 17. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Vitathatatlan, hogy más ízek jönnek ki- a már említett okok miatt -, de, hogy kinek mi a finomabb az valóban nagyon szubjektív megítélés kérdése.Én szeretem a grillpartykon készített ételeket, a bográcsozást is (szoktunk is kertben sütni-főzni ), de nem állíthatom magamról, hogy ezek jobban ízlenének a konyhában főzött dolgoknál.

Nálam inkább hangulati tényező, ami viszont az adott helyen és időben kétségkívül valami pluszt is ad.

Ezért is gondolom, hogy ez igencsak szubjektív érzés.

2017. ápr. 17. 17:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
52%

Nos, én mindig finomabbnak érzem őket, s ez nem a hangulat miatt van, mert 2 nap múlva az asztalnál éve is érezhetően füstösebb az étel, de egészen jó értelemben. Már amelyik, mert van, amin kevésbé érzem. A káposztaleves sokkal jobb bográcsban készítve, ha egy mód van rá, ott készítjük. A curryn annyira nem tűnik fel, gondolom, a sok fűszer elnyomja.


Az energiatartalma az ugyanúgy benne marad, mint minden más elkészítési módszer esetén... Csak akkor csökken, ha elégeted...

2017. ápr. 17. 23:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
52%

"Az energiatartalmat a főzési alapanyagok mibenléte, nem pedig a főzési technológia határozza meg."


Hát ez így nem igaz.

Ha ugyanabból a 100g kukoricából lisztet készítesz, és lasagne tésztának használod, akkor sokkalta több alapanyag hasznosul a szervezetedben, mintha a kukorica szemeket kevés olajon megkapatva, párolva köretnek eszed ( és az egész kukoricaszemek ott virítanak emésztetlenül a székletedben).

2017. ápr. 20. 10:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!