Mézes lapokból keszült süteményhez kérdés?
Még sosem készítettem ilyet, és elég tanácstalan vagyok :(
Amikor a mézet a tojással melegítem, akkor nem csapódik kis a tojás?
Miért kell a tepsi hátán sütni? Az alacsony sütölapon nem lehet?
Mennyire törik a megsült lap? Csak frissen vagy ha meghült, akkor már nem?
Mennyivel elöbb lehet a lapokat megsütni, ha késöbb akarom tölteni?
Megtöltve meddig áll el, egy-két nap, vagy egy hét?
Mindenkinek köszönöm, ha segít!
A tojást nem melegítem, mert megfőhet.
A lapok kihűlve már nem törnek annyira.
Azért kell tepsi hátán sütni, hogy le tudd róla csúsztatni a megsült lapot. Ha van pereme, akkor nem tudod lecsúsztatni.
Akár egy héttel előbb is megsütheted a lapokat.
Megtöltve akár egy hétig is eláll, de függ attól, hogy mivel töltöd.
Hidd el, hogy a tojással is össze lehet MELEGÍTENI a mézet gőz fölött, mert nem kell főzni, csak olvasztani a cukorral együtt.Nem kell, hogy lobogjon alatta a víz.
A tésztát kinyújtani sokkal nehezebb, mint már megsütni, mert hajlamos törni, szakadni, de végül az embernek kell győzni :) A vékony sütőlap is megfelel a sütésre, nem kell okvetlenül a tepsi hátán, ez egy régi szokás.
Sütőpapírral mélyebb tepsiből is ki óvatosan csúsztatni, vagy húzni. Sütés után még kemény marad, de megtöltve már másnap puha a mézeslap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!