Süteményhez mézes lapok sütésnél mire kell figyelni?
Ha arra a bizonyos mézes krémes tésztára gondolsz, akkor az nem nehéz. Csak el kell találni, hogy mikor vedd ki.
MIndenképp egyenlő vastagságú legyen a tészta, ne legyen sehol benyomkodva, széle laposabb, stb, mert az hamarabb megsül.
Akkor kell kivenni, amikor épp kezd sötétedni, olyan rózsaszines jellegű. Akkor már nem ragad. De sötétebbre ne süsd, az nem a legjobb.
Ja, és könnyen törik, tehát érdemes késsel alányúlni, ha 1-2ponton még nem ereszt...
Én szinte mindig megkínlódok a mézeslapokkal, de mégis rendületlenül csinálom, mert nagyon finom. én a kinyújtással vagyok bajban, sokszor elszakad.
ami mostanában bejött, hogy méretre vágott sütőpapírra nyújtom ás óvatosan becsúsztatom a tepsibe.
Tényleg pár perc alatt szép halványbarnára sül, akkor kiveszem, szintén óvatosan tálcára csúsztatom.Aztán mehet a másik kettő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!