Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért van az, hogy a kukorica...

Miért van az, hogy a kukorica lisztből készült kenyér kissé kellemetlen illatú, az íze viszont elviselhető. Lehet ezt valamilyen módon semlegesíteni?

Figyelt kérdés

2016. dec. 17. 16:47
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom mit értesz azalatt, hogy kellemetlen illatú. Én különösen szeretem a kukorica illatot. Lehet a búza liszthez vagy hozzászokva és ez okozza,hogy így érzel. Még frissében, melegében érezhető egyébként erőteljesen ez az illat, mint pl, kelesztésnél az élesztőé finom liszt használatakor. Nem tudok olyanról, hogy lehetne közömbösíteni ezt a szagot. Ha kihűl a kenyered akkor szerintem már nem fogod érezni.
2016. dec. 17. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. A hiba az én "készülékembe" van. Az előbb fogyasztottam a kenyérből vajjal. Alig éreztem az eddig kellemetlennek tűnő illatot.
2016. dec. 17. 18:34
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem sincs rossz illata, sőt kifejezetten szeretem, amikor sül.Nem kell és is lehet semmivel sem semlegesíteni.

Nyugodtan lehet "kukoricázni ":)

2016. dec. 17. 19:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:

Most már nekem is ez a véleményem, hogy nincs rossz illata, sőt kifejezetten jó, amikor sül, ugyanis kihagytam belőle a szódabikarbónát.

Most krumplival kísérletezem. 60 dkg. kukoricaliszthez 20 dkg. tisztán mért héjában főtt burgonyát fogok hozzáadni. Remélem jó lesz.

2016. dec. 28. 09:37

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!