Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készül a calamari fritti?

Hogyan készül a calamari fritti?

Figyelt kérdés
Horvátországban ettem először és eddig utánozhatatlan.Mi lehet a titok?
2008. nov. 18. 08:55
 1/2 tade ***** válasza:

A calamari fritti, vagyis a sult kalmarok, vagy kalmar polipok (ki, minek nevezi) ugy keszulnek, hogy:

1. Veszel friss kalmart es megtisztitod, mint egy halat, vagyis kiszeded a belsejet es vizzel alaposnak kitisztitod. Ha olajban akarod kisutni, akkor kicsi kalmarokat ajanlok, ha ragut szeretnel akkor vehetsz nagyobbat is.

2. Bemesz egy nagyobb szupermarketbe es veszel keszen fagyasztottat, ami mar meg is van pucolva. Ezek utan kiolvasztod, meghempergeted lisztben es mehet bele a forro olajba. En 7 percig hagyom benne a forro olajban majd kiszedem oket, meglocsolom egy kis citrommal es majonezzel, vagy salataval eszem. Imadom en is...es ugyanigy elkeszitheted a sult kicsi polipokat es tintahal karikkakat :) Bar nem tudom, hogy kostoltad-e ezeket Horvatorszagban. Elmeletileg minden jobb etteremben, van sult vegyes tal, ahol sult kalmarokat, kis polipokat es tintahal karikkakat adnak :). Remelem segitettem.

2008. nov. 18. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Igen, valahogy így gondoltam én is, bár .....tojásba ne forgassam?
2008. dec. 4. 20:02

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!