Mitől reped meg a gépben (Panasonic) sült kenyér teteje? Ill. hogyan lehet megcsinálni, hogy úgy nézzen ki mint amit sütés előtt "bevágtak"?
Figyelt kérdés
2019. nov. 25. 10:44
1/2 anonim válasza:
A kelesztés folyamán képződő szén-dioxid (és maga a tészta is) a hő hatására tágul. Etázs kemencékben a sütés első fázisában gőzt juttatnak a sütőtérbe, így a kenyér (vagy pékárú) külseje még lágy marad.
A bevágásnak pont az a lényege, hogy az mentén nyíljon meg a kenyér, ennek hiányában, ahol leggyengébb a héj ott fog megrepedni.
2/2 anonim válasza:
Amikor a tésztát beleteszed a sütőformába, hogy sütés előtt még abban keljen, akkor vágod be 2-3 helyen, és úgy fog sütés után kinézni, mint amit sütés előtt bevágtak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!