Pékként mire számítson az ember?
Mindig tamogatom azokat, akik el szeretnek hagyni az informatika palyat,(Reven, hogy en is ezt szeretnem:DD) no de peknek menni? Eros valtas.
Ha mar erre, inkabb szakacsnak menj vagy cukrasznak, de toket innen sem igen szerzel, ha csak nem tartanak el e mellett. Menj inkabb hajora dolgozni vagy kulfoldre par evet, ott talan megkeresheted a toket.
Gondolj bele, hogy sok embernek már a tömeggyártásban készülő, kenyérnek alig nevezhető valami is túl drága.
A Lipóti pékséget anno sikerült beindítani, de akkor még jobb volt a helyzet, és a tulajdonosnak jelentős tőkéje volt. Az elég jól megy magasabb árakkal is.
Túl sok konkurencia nincs.
Ha ott, ahova az ellétási körzetet tervezi, egyedüli lenne minőségi pékárukban, és van pénze kemencéket venni (ha lehet nem elektromosat), tud venni alapanyagot is, akkor kemény munkával el tudja tartani magát, családját kb. gyári munkás szintjén.
A liszt vagy nagyon vacak, penészes, szemetes stb. és nem olcsó, vagy ha jó, akkor drága is.
A kész termék ára nem lehet magas, mert nem veszik meg. Ha meg elfogadható áron kínálja, az alig több, mint az alapanyag+rezsi.
Én harmadszorra égtem ki nagyon durván az informatikába. Először 4 évig bírtam, aztán 5, most az utolsó 2 év alatt jött el.
Ez sűrűsödik, vagy mitől függ - nem tudom.
Mindenesetre én máshoz nem értek és ezért nem kezdtem még bele másba.
Ha kávézót szeretnék nyitni, akkor negyed évente dolgoznék különböző kávézókban, szendvicsezőkben, hogy tapasztalatot szerezzek és lássam, mik a sarkalatos pontok, hogy onnan más kárán tanulva tudjak saját buzzinesszt építeni.
Sikerülhet.De nem Pesten.Megyeszékhelyen élek,itt jól megfizetik a pékeket,mert hiány van az emberekből ebben a szakmában.Mindenképp dolgozzon ebben egy darabig,hogy mindent megtanuljon,rakjon félre pénzt,legjobb ha otthon lakik eközben.
Én kis pékségben gondolkoznék a helyében,abból is meg lehet élni ha beindul,jó minőségű alapanyagok kellenek,meg egyedi termékek,hogy mindig visszatérjen a vásárló,illetve ne olyan legyen árban mint a Lipóti,sztem árához képest nem olyan jó.
Legfontosabb a hely kiválasztása hogyhol legyen az üzlet.Olvastam olyat hogy valaki magas pozícióban dolgozott nagy jó fizetésért,váltott,pékséget nyitott a Balatonon.Annyira beindult,hogy alig győzték a vásárlókat,de megmaradtak kis üzletnek,hogy a feelingjük megmaradjon,és ne tömeggyártás legyen.Én mindenképp olyan településen nyitnék egyet,ahol szinte nincs konkurencia,de laknak is emberek,a Balaton szerintem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!