Pékként mire számítson az ember?
Nagyon jó péknek kell lennie, jelentős tőkével (üzlet, gépek, berendezések) kézműves módon, hagyományos recept szerint kell készítenie a termékeket, mert arra van igény és ahogy előttem írták, konkurencia mentes helyen, akkor nagyon sokra viheti.
Csak annak nem látom értelmét, hogyha úgysem ez az életcélja, akkor minek a pékség?
A valódi célra, a saját szendvicsező/kávézóra kellene ráhajtania, abba fektetni pénzt és energiát, nem felesleges köröket futni!
Persze abban sem árt alkalmazottként előre tapasztalatokat gyűjteni!
A jó terméknek mindig lesz piaca.
Alkalmazottként kemény dió lehet, de tulajdonosként megélhetsz belőle.
Ha olyan helyen nyitsz, ahol nagy az átmenő forgalom, és van saját, díjmentes parkolód, esetleg kibővíted egy kis leülős résszel, ahol akár reggelizhet az ember, akkor van benne lehetőség.
Ismerek olyan péket, aki szépen megél belőle.
Ünnepek előtt olyan sorok szoktak előtte kígyózni, hogy várni kell a kenyérre. Jó áruja van.
A hangsúly az ízeken van.
Van a közelemben egy kirakodó vásár. Van pecsenye sütős, italozó sor.
Van köztük 7 lángosos.
Az egyiknél általában 10-15 ember áll a sorban, míg a másik hatnál 1-2 ember, vagy éppen senki sincs.
Ez nem azért van, mert szép az eladó.
Egyszerűen isteni a lángosa és aki felfedezi, utána csak oda jár.
Verd fejbe
A vendéglátás nagyon romlik a szinvonal.
Sajnos elég sokan lenézik a pékeket.
Csak akkor fognak észhez kapni, mikor nem lesz ki megsüsse a reggelijüket! :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!