Szilvás gombóc nyers krumpliból?
Azt tudom, hogy lehet úgy is gombócot csinálni, hogy a burgonyát nem főzöm meg előtte, hanem nyersen lereszelem/leturmixolom, hozzáadom a lisztet és gombócokat formázma forró vízben kifőzöm.
Ez mennyire más ízben és állagban attól, hogy előtte megfőzöm a krumplit?
Lehetni lehet, csak nem szokás!
Talán attól kellene ezt megkérdezned, akitől hallottad, mert ez az egyéni találmánya lehet!
A gombóctésztát senki nem csinálja nyers krumpliból, ne keverd a lapcsánkával!
Az a lángos, amire Te gondolsz.
Eleve teljesen elképzelhetetlen megformázni is nyers krumpliból a gombócokat.
Nem lehetetlen nyers krumpliból gombócot készíteni, egyes német területeken hagyományosan nyers, reszelt krupliból készítik, méghozzá jóformán liszt hozzáadása nélkül.
De az íze meg az állaga egész más, mint a hagyományosnak, szerintem szivásgombócnak nagyon nem lenne jó.
Szerintem inkább fözd meg a krumplit, de lehet elöre megpucolva is fözni, csak miután leöntöd róla a vizet, alaposan ki kell gözölögtetni, és csak utána összetörni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!