Hogy tudnám még fűszeresebbé tenni a laska levesem?
Ha ugyanarra a levesre gondolunk, abba én nem teszek borsót, csak borsot.
Ha azt akarod, hogy ízesebb legyen, füstölt szalonna zsírján pirítsd meg a hagymát.
A szalonnát darabold egészen apró kockára és lassú tűzön süsd zsírjára. A zsírban fonnyassz hagymát rövid ideig. Add hozzá a laska tésztát és szorgos kevergetés mellett pirítsd meg. Hints rá pirospaprikát ha már szép színt kapott és öntsd fel vízzel. Mielőtt vízzel felöntöd, tehetsz hozzá 1-2 gerezd átnyomott fokhagymát.
Ha felforrt sózd, borsozd és add hozzá a kockára vágott burgonyát és félbe vágott paradicsomot, zöldpaprikát. Fedő alatt addig főzd míg a burgonya és a tészta is megpuhul. Amikor már elzárod akkor tehetsz bele füstölt kolbászkarikákat, akkor nem ázik ki az íze.
Én így csinálom.
2-es vagyok
Ja és ne spórolj a hagymával és a pirospaprikával!
Első lépésnek füstölt szalonnát pirítasz. Ha pirult, kiszeded, félre teszed, és szalonna a zsírjában párolod üvegesre a hagymát. (Ha vegetáriánus esetében a szalonna kimarad, füstölt paprika mehet a pirospaprika mellé.)
Fokhagymát is rakhatsz bele. Ennek az ízvilága köménymagot is elbír. Akár 1 babérlevelet is.
Ha gazdagabb levest akarsz, mehet bele valamennyi krumpli is.
Régen volt már lebbencs (laska) leves, de azt hiszem nálunk is kerülni szokott bele 1-2 szelet paradicsom, paprika (nem sok, nem lecsót főzöl).
celler = zeller
murok = sárgarépa
egyes tájszólásokban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!