Vizes piskotam miért lett olyan lapos akár a fene?
Miért nem a sajátodról teszel fel képet?
Az a legegyszerübb megoldás, hogy nagyobb tepsiben sütötted, mint amiben a recept szerinti készült.
A sajatomat már megettük 😀ízre jo lett
A Tepsi 20szor 26cm
- nem verted fel eléggé a habot (ami attól is lehetett, hogy tojássárgája került a fehérjébe, mert akkor nem is lehet normálisan felverni)
- túl sok vizet tettél bele
- túl hamar bekukucskáltál a sütőbe, hogy mi van, és akkor, attól esett össze, hogy beáramlott a hideg levegő, amikor kinyitottad
- túl sokáig keverted akkor, amikor a liszt is benne volt már
- túl durván keverted (kézi mixerrel, vagy más robottal), ahelyett, hogy csak finoman beleforgattad volna a lisztet kézzel
"Jól felverjük a fehérjéket, hozzáadjuk a cukrot, majd a sárgákat, a vizet, és végül a lisztet."
Mondjuk én olyan sorrendben szoktam, hogy
- a fehérjékhez adom a vizet
- felverem
- a cukrot a sárgájával verem fel
- a sárgájához meg a cukorhoz adom a liszt felét, aztán a fehérje felét, a liszt másik felét, aztán a fehérje másik felét
De jó régen csináltam már...
Mixerrel kevertem ez igaz :( és nem finom
A Többit asszem jól csinaltam,ajtot nem nyitogatam fehérje keményre verve.stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!