Véletlen tettem vajat a pizzatésztába. Nagy baj?
Fejből próbáltam megcsinálni a tésztát, viszont tegnap kenyeret is sütöttem, és megkavarodtam. Tettem bele 2-3 bő evőkanálnyi vajat a tésztába. Most össze lett gyúrva, viszont sokkal keményebb a tészta mint szokott.
Ez mennyire baj? Most kel éppen a tészta letakarva.
Szerintetek csináljak újat, a mostani tésztából pedig legyen más? (Ha igen, akkor mi lehetne?)
Csak 500g lisztből van, szóval nem nagy dolog.
Nézegettem más pizzarecepteket, hátha valahol írja a vajat is, de sehol nem láttam, szóval ezért írtam ki a kérdést..
19/F
Ha nem tettél bele olajat, akkor nem nagy gáz, ha tettél azt is(mert az ugye kell bele) akkor zsírosabb lesz, ha igazi vajat használtál.
Egyébként egy tepsi pizzához 400 gr. liszt kell, nyilván az 500gr. miatt kemény.
Legközelebb így csináld a pizzát, 10 perc alatt kész, keleszteni, dagasztani nem kell és tökéletes:
Tettem bele 2 evőkanál olajat is :/
Azért ennyi liszt, mert 2-3 pizzát tervezek csinálni. Nem tepsiben, hanem 32cm-es kör alakú pizza sütőlapon. (Vagy mi a neve).
Viszont ahogy látom, háromszorosára dagadt a tészta, és puhának is tűnik, úgyhogy szerintem jó lesz pizzának :)
Bár kissé édes :D
Köszi a válaszokat :)
Ilyen lett:
Még sosem sikerült ilyen jól :D
Lehet mostantól mindig így csinálom :3
Köszi a válaszokat mégegyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!