SOS! Véletlen tarját vettem a gulyáshoz! Azzal is jó lesz vagy inkább elvessem az ötletet?
A gulyás nem marhából van?
Semmi köze nem lesz a gulyás.ízéhez ha sertésből csinálod, max pörkölt lesz belőle.
Tökéletesen jó hozzá, puha szaftos hús. hamar meg is fő, így jobban kell figyelni a szakaszos főzésre, mint pl a marhalábszár esetében.
Remélem nem vetetted el az ötletet :=)
Hogy lehet egy adott dolog helyett VÉLETLEN valami mást venni ?
Amúgy mióta készül a gulyás sertésből ?
Komoly bajok vannak ebben az országban ...
3-5-6
HOL írta, hogy sertéstarját vett???
Marhatarja is van "Nagyon Okos Emberek"!
Egyébként nincs kőbe vésve, hogy ki, mit, miből csinál!
Én pl. nem szeretem a marhát, ezért sertésből csinálom és tojok rá, hogy ez kinek tetszik, vagy sem!
Hát ennyi!
Mi sem szeretjük a marhát, nálunk is sertésből van.
Sőt, van hogy tyúkból. Na és?
Pedig tudjuk, hogy az eredeti recept marhából készül, de nem érdekel, nekünk így ízlik.
nem történt semmi. az ízesítéssel tökéletes marhagulyást lehet a csirkéből is csinálni.
teszel bele mindenféle zöldséget, köményt, borsot, picike paradicsompürét, zellerlevél, szb, esetleg egy kis csípőspaprikát. ember nem mondja meg, hogy ló, marha, vagy bármi..
A gulyás, mármint a marhák őrzője sem főzött naponta gulyáslevest. egy évben egyszer kétszer volt valami baleset az a marháknál, lábtörés, akármi, akkor hozzájutott marhahúshoz.
Egyébként beérte a lebbencslevessel is.
Ezen elmélet szerint, hogy amit ők főztek az gulyás, akkor a disznópásztorét kondásnak, a juhászét juhásznak (mert van birkagulyás is !) kellene hívni ? és sorolhatnám tovább...Egy kollégám rendszeresen főzött nyúlból gulyást, mert adva volt nekik a nyúlhús.Senki nem kövezte meg érte.
Bármilyen húsból el lehet készíteni a köznyelven "gulyásnak " nevezett tartalmas levest.A lényeg a hozzáadott ízesítőkön (zöldség, krumpli, pirospaprika, fűszerek, csipetke, lebbencs)múlik, és a megfelelő főzési módon.
Mindennek meg kell adni a maga főzési idejét, nem elkapkodni.Az ízletes végeredmény a fontos. Szerintem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!