Hideg vízben is megfő a tészta? Csak gondolkoztam, mivel a víztől lesz puha, ha elég sokáig főzi az ember hideg vízben akkor elvileg akkor is puha lesz ha mondjuk egy napig hideg vízben főzöd?





Ellentmondás a javából: a főzés, mint folyamat valamilyen hőforrással forráspontig forralni a vízet, amibe ezen a ponton kerül bele a tészta, és megadott idő alatt elkészül.
Amire te gondolsz, az áztatás, hiszen nem történik semmi, ezért nem hívhatod főzésnek. Nem fog megfőni a tészta, hiszen csak elázik. Nem lesz nagyobb a térfogata.





Hideg vízben nem főzöl.
Amire te gondolsz,az az áztatás, igen, felpuhul, szétesik, ehetetlen dzsuva lesz.










#4 Légy szíves, ne írj félrevezető baromságokat!
Természetesen NEM MÉRGEZŐ a nyers liszt, csupán fertőzések forrása lehet, hasonlóan más nyers, nem hőkezelt ételekhez.





Kiskamaszként - mikor még csak tanulgattam főzni -, mindig úgy főztem a tésztát, mint a krumplit: felraktam már hideg vízzel együtt főni, mert így nem kellett figyelnem forralásra, időre, mikor jó, stb, csak kóstolnom kellett, hogy elég puha-e már.
Nem mondom, hogy ehetetlen volt így, de sokkal ragacsosabb, mint normál főzés esetén.
A tészta egyébként már hideg vízben is elkezd puhulni, ugyanúgy megszívja magát vízzel, de az áztatott tészta minden, csak nem kulináris élmény. Nem fő meg, ugyanúgy nyers tésztát ennél, csak épp felszivacsosodva.
Ellenben vannak olyan receptek, amiknél előfordul a tészta áztatása: sokan a lasagne tésztát is így használják pl. De ugye ott is követi hőkezelés (sütés) az áztatást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!