Ti szoktatok csigát enni? A kertből, étit.
Nem.Én úgy vagyok vele,hogy nem vagyok rászorulva,hogy öldössem szerencsétleneket;ameddig van hentesàrú a boltban,addig pótlom onnan a hússzükségletem.
Így is sok pusztítàst végzünk mi,emberek.
Ezt a férget nem is értem, az éticsiga ehető megfelelő előkészítés után. És nem, nincs kevés belőlük, az éticsiga hímnős, minden egyed szaporodik, az idén főleg sok volt, elözönlötték a kertemet, elképesztő pusztítást okoztak.
Kérdező, a meztelen csiga nem való emberi fogyasztásra. Az éticsiga igen, de az előkészítése elég bonyolult, nem elég megmosni, nekem nem volna gyomrom hozzá.
Amúgy szoktam enni, néha veszek a Lidl-ből gyorsfagyasztott burgundi csigát, azt csak be tolni a sütőbe.
Így van. Aztán mit csinálsz vele? Él az az állat! Nagyüzemileg áramütéssel ölik meg őket, úgy tudom.
Én azért gyönyörködöm bennük, bármennyire is haragszom rájuk. A mályváim leveleinek csak az erezete maradt meg. Mind ki kellett vágnom őket. Olyanok voltak, mint 1-1 csontváz. Reggelente egy zsebkendőnyi területről nagyjából 60-80 darabot szedtem össze 10 perc alatt. Méghogy kevés van belőlük!
Na, nem tudom megállni. Ők az élővilág talán egyetlen olyan egyedei, akik mindkét nemi szervvel rendelkeznek, és párosodáskor használják is mindkettőt. Hogy miért pont nekik adatott meg? Ki érti ezt?:)
Saját szememmel láttam, hogy két teljes napig voltak össze aszakaszkodva a tulipánágyásom közepén. Nem volt lelkem zavarni őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!