Mit főzzek? Valami egyszerű?
Szószos csirke, akár bolti szószos, de mostanában rákaptam a saját keverésre. A csirkét megpirítom, aztán sokszor tejszín alappal dolgozom, van hogy gombásat csinálok, van hogy mustárosat, van hogy borsó-répa konzervet borítok rá és tárkonnyal megnyomom. Nem tart tovább, mint az üvege szószt ráönteni felforralni. Ezek mellé ugyanúgy passzol a rizs, a tészta, a bulgur. Van hogy kis pörkölt alappal csinálom a csirkemellet és tejföllel, majorannával ízesítem.
Porból pl nagyon szeretem a Maggi pirított tésztáját, nagyon finom íze van.
Ami még nagyon hamar kész van a chilis bab, köret se kell hozzá, mert laktató egytálétel, főleg ha többet csinálsz belőle másnaposan az igazi, mikor jól összeáll.
Szoktam más mexikói jellegű kaját csinálni, pl csirkemellet pirítok színes kaliforniai paprikával, hagymával, kukoricával, közben csinálok egy babpürét általába vörös bab konzervet nyomok le kis vöröhagymával, fokhagymával a kutterben (aprítógép), meg kever fokhagymás tejfölt, ha nagyon kiteszek magamért akkor avokádó krémet is csinálok, aztán ezeket tortillába töltöm és kész is, a párom nagyon szereti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!