Szerintetek ha madátejet készítek, akkor forrni kell a tejnek amikor beleszaggatom a felvert habot?
Figyelt kérdés
Csináltam már egy párszor de egyszer sem sikerült.
Beleszaggattam a habot és egyből felforrt.Szerintetek elég ha meleg a tej?
2019. aug. 18. 17:25
2/6 anonim válasza:
Nem, a habnak meg kell fönie.
De nekem van egy jobb módszerem, amivel nincs ennyi gond.
Egy kisebb lábasban felforralsz vizet vaniliás cukorral meg pici sóval. Amikor forr, egyben beleöntöd a keményre vert habot, lefeded, leveszed a tüzröl és 10 percig vársz, addig a hab megfö.
Utána a megfött habból evökanállal galuskákat szaggatsz a madártej levébe (amit közben vagy elötte föztél vaniliamártást), így a tej nem fut ki, a galuskák szépen megfönek és fele annyi macera sincs vele.
3/6 anonim válasza:
Mikróban is megfőzheted a habot. Felvered, jénaiban /vagy akármilyen mikrózható tálban/ beteszed 1 percre max. fokozatra, utána beleszaggatod az elkészített tojásos tejbe.
4/6 anonim válasza:
Alacsony fokozaton, gyöngyöztetve szoktam hozzá forralni a tejet, egy-egy percig főzöm benne a habgaluskák mindkét oldalát.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2019. aug. 19. 00:16
6/6 anonim válasza:
Elkészítetted? Melyik módszerrel? Sikerült?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!