Daraltmarha ne legyen ragos?
Sziasztok, daralt marhat keszitettem, de elegge ragos a dolog, mit ronthattam el?
Csak serpenyoben piritottam
Kb 10 percig feldobtam a serpenyore :D keves ez?
Bocsi ferfi vagyok :D
A marha egy jó nagy állat, van neki jó sok alkatrésze, és jó nagy különbségek vannak köztük.
Nem kell csodálkozni egyáltalán az 1-2 órán se, meg a 3 percen se. Van ami előbbit igényli, (attól függetlenül, hogy darált) van ami utóbbit, akár szeletben is.
Pl ha megnézel ilyen autentikus köfte recepteket, azokat viszonylag rövid ideig sütik, de van hogy az is igényel egy fél órát. Viszont a húsban lehetőleg nincs ín, csak faggyú, és alapból 2-3-szor van ledarálva!
Úgyhogy a marhát nem lehet elbagatellizálni, az egy makacs jószág!
Vagy nagyon nemes húsrész kell a gyors felpuhuláshoz, vagy hosszas (akár heteken át tartó) érlelési eljárás.
Más esetben marad az, hogy pontosan addig kell párolni, amíg puha nem lesz. Ha ez 10 perc akkor annyi, ha másfél óra, akkor annyi.
El nem tudom képzelni, hogy lehet a darált hús rágós.
+1: a darált marha nem egy étel, hanem egy alapanyag.
Marhapörköltet, lábszárból nem főzöm órákig....
Darált marhahúst 5 perc alatt meg lehet főzni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!