Mit tegyek, hogy ragadósabb-tapadósabb legyen a rizs, amit főzök?
A 2-es hülyeséget ír!
A tapadós rizs a szemeken lévö keményítötöl tapad össze, ezt lemosni róla értelmetlen dolog.
A rizst dupla vízzel tedd fel föni és idönként kevergetve forrald fel, állaítsd kicsire a lángot és továbbra is meg-megkeverve fözd, amíg beszívja a vizet. Akkor takard le 10 percre, utána fogyasztható.
Korábban nekem is probléma volt a rízs, elkészítése, de ez bevált:
Olajon kis sóval megfuttatom a rízsszemeket, nem kell hogy megbarnuljanak, éppen csak egy percet.
Felöntöm minimum kétszeres mennyiségű vízzel, és fedő nélkül, kevergetve megfőzöm. A az elején nem kell folyamatosan kevergetni, de a végén már szükséges, főleg ha az edény kicsit rosszabb minőségű. Mikor a víz lefő, a típus készen van. Kb 10-15 perc, de ez a mennyiségtől is függ.
Az olaj miatt több kalória van benne, de az állaga nagyon jó, ragacsos lesz.
Sok sikert :))
Ajjh autocorrect..
Nem típus hanem rízs.
#4
Nem tűzhelyen csinálom, hanem mikróban.
Képtelen voltam eddig pergő rizst csinálni, minden esetben ragacsos lett. Én is így szeretem.
Fedhető üvegtálban.
- 2dl rizs
- 4dl víz
- só ízlés szerint
- fél dl olaj (ha ezt elhagyod, lehet, hogy még ragacsosabb lesz)
- tubusos vöröshagyma krémből rányomsz egy 10cm-es csíkot. (extra jó ízt ad neki. Ki nem hagynám belőle)
kb 15 perc max fokozaton.
maximum egyszer megkevered félidőben, de volt, hogy elfelejtettem, aztán úgy is jó lett.
Az üvegtál magasságának a feléig érjen csak a víz, mert menet közben habzik a cucc , kifut valamennyi, ha alacsony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!