Rizs mellé szeretnék gombát, nem rántottat. Hogyan lehetne elkészítemi? Nekem semmi ötletem. Sütve pl milyen?
Nagyon finom csak sütve (szeletekben vagy vékonyabb cikekkben), kevés olajon alaposan átpirítod nagy lángon, párolni vagy fözni nem kell. Csak elég nagy edényt(serpenyöt) válassz, hogy egy rétegben legyen az alján a gomba, meg szorgalmasan kevergesd vagy rázogasd.
Ha kifejezetten ropogósra szeretnéd, akkor a feldarabolt gombára szórj kevés lisztet (600 g gomba, 1 evökanál liszt), így nekem nagyon ízlik.
De elvileg lehet fedö alatt párolni is és utána pici tejföllel vagy esetleg kókusztejjel elkeverni, akkor gombamártás-szerü lesz, rizshez jól illik.
Só, bors, meg ami éppen eszembe jut, bazsalikum, oregano, kömény, petrezselyemzöld, curry, fokhagyma - szóval egyszerüen kísérleztezz, egyszerre ne sokat tegyél a füszerböl, akkor érzed, hogy neked mennyire jön be. Ha szereted, lehet szójamártást is tenni hozzá, az is érdekes új ízt ad neki.
A kalória oldaltól meg: a gombában gyakorlatilag nincs számottevö kalória, nyugodtan ehetsz belöle akármennyit.
Ami még szintén jó, ha a gombafejeket megtöltöd - lehet lecsóval, sült/párolt zöldségekkel, túróval, sajttal és úgy sütöd meg. Ehhez elöször a gomba szárát törd ki, kicsit kapard ki a belsejét, sózd meg és tedd félre. Közben elkészíted a tölteléket, beletöltöd és sütöben addig sütöd, amíg a töltelék megpirul.
Itt is rajtad múlik, miket teszel a töltelékbe és hogy füszerezed, így mindig más eredményt, más ízt kapsz.
Értem, nagyon köszönöm a segítségegp! :)
Holnap azt hiszem maradok a sült gombánl, de a töltött gombát is kipróbálom majd, :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!