Hogyan fordítsam át a rántottát a másik oldalára annélkül, hogy elszakadna?
Az IGAZI tojasrantotta sohasem marad egyben, hiszen folyamatosan kevered-kavarod. Amirol te irsz, az omlett, es egeszen mas ize van, mint a rantottanak. Kulonbseg kb, mint a sos vizben fott krumpli es a hejaban fott krumpli kozott.
Amugy meg, teflonban kell sutni, es "lapat"-tal forditani az omlettet.
Utolsó: a rántottát nem kell (csak lehe) kevergetve sütni, és ha egyben sütöd, az attól még nem lesz omlett.
A rántotta összekevert tojásból áll, tetszés szerinti ízesítökkel( hagyma, kolbász, szalonna, sonka, stb).
Az omlett ellenben a nyers tojásba kevert tejet is tartalmat (esetleg kevés lisztet), és eredetilet a tojaßs fehérje habként lesz belekeverve. Ezt viszont valóban keverés nélkül sütik.
Attól, hogy sokan nem tudják, mi az omlett, még nem jelenti azt, hogy igazuk van, a ennyire nem helyes dolgokat állítanak.
A kérdezönek: ha nagyon nem tudod megfordítani lapáttal, akkor a megsült rántottát csúsztasd a serpenyöböl egy lapos fedöre, erre tedd rá a serpenyöt és utána fordítsd át. (Azért kell fedö, mert annak van fogója és akkor nem sütöd meg a kezed, ha belekerül a forró rántotta.)
A múltkor már én is írtam ezt a tányéros módszert, persze lepontoztak. Pedig nagyon egyszerű, főleg, ha minimális olajon teflon serpenyőben van sütve.
Vagy a széles lapátos alányúlás és gyors átfordítás a megoldás, persze fenn áll az esélye, hogy közben eltörhet.
Akkor én most felpontoztalak, nem kell rajta kiakadni, vannak még emberek, akiknél nem az a lényeg, hogy melyik válasz jó...
Egy másik kérdésnél elsőként írtam egy ajándék-ötletet. Szinte minden második hozzászóló azt javasolta, engem lepontoztak, egymást pedig fel... :)))
Amúgy a 3. Válasz teljesen korrekt, ment is a zöld pacsi.
A rántotta nem egyben kerül a tányérra, hanem darabokban, az omlett amiről a kérdező érdeklődik. És valóban, rá kell érezni, mikor lehet már fordítani. Sokmindentől függ, így nem is lehet konkrét időt mondani, mikor, tényleg próbálgatni kell.
Ha lesz egy rendes serpenyőm, meg fogom nézni, hogy a csudába lehet elszakítani egy rántottát, mert az enyéim elég alaposan egyben maradnak, ha nem keverem őket. Lehetséges, hogy más a tojás, ha máshonnan, máshogyan tartott tyúkoktól származik... Sokszor belefutottam már abba, hogy nem úgy viselkedik a tojás, mint ahogy kellene neki (pl. nekem mindig tökéletesen felverődik a fehérje, ha belekerül 1-2 csepp sárgája, ezt értem a legkevésbé, hogy akkor miért terjedt el, hogy nem? ha egyszer nálam 100%-os az arány, pedig nagyon gyakran csinálom).
Szóval a tojás alapból remekül összetartja az ételeket, ezért szakad nehezen egy jó palacsinta is, pedig az sokkal szakadósabb s általában vékonyabb, mint a rántotta.
De egy laposabb, szélesebb eszköz azért segít, ha nehéz a megfordítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!