Hogyan fordítsam át a rántottát a másik oldalára annélkül, hogy elszakadna?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Az IGAZI tojasrantotta sohasem marad egyben, hiszen folyamatosan kevered-kavarod. Amirol te irsz, az omlett, es egeszen mas ize van, mint a rantottanak. Kulonbseg kb, mint a sos vizben fott krumpli es a hejaban fott krumpli kozott.
Amugy meg, teflonban kell sutni, es "lapat"-tal forditani az omlettet.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Utolsó: a rántottát nem kell (csak lehe) kevergetve sütni, és ha egyben sütöd, az attól még nem lesz omlett.
A rántotta összekevert tojásból áll, tetszés szerinti ízesítökkel( hagyma, kolbász, szalonna, sonka, stb).
Az omlett ellenben a nyers tojásba kevert tejet is tartalmat (esetleg kevés lisztet), és eredetilet a tojaßs fehérje habként lesz belekeverve. Ezt viszont valóban keverés nélkül sütik.
Attól, hogy sokan nem tudják, mi az omlett, még nem jelenti azt, hogy igazuk van, a ennyire nem helyes dolgokat állítanak.
A kérdezönek: ha nagyon nem tudod megfordítani lapáttal, akkor a megsült rántottát csúsztasd a serpenyöböl egy lapos fedöre, erre tedd rá a serpenyöt és utána fordítsd át. (Azért kell fedö, mert annak van fogója és akkor nem sütöd meg a kezed, ha belekerül a forró rántotta.)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A múltkor már én is írtam ezt a tányéros módszert, persze lepontoztak. Pedig nagyon egyszerű, főleg, ha minimális olajon teflon serpenyőben van sütve.
Vagy a széles lapátos alányúlás és gyors átfordítás a megoldás, persze fenn áll az esélye, hogy közben eltörhet.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Akkor én most felpontoztalak, nem kell rajta kiakadni, vannak még emberek, akiknél nem az a lényeg, hogy melyik válasz jó...
Egy másik kérdésnél elsőként írtam egy ajándék-ötletet. Szinte minden második hozzászóló azt javasolta, engem lepontoztak, egymást pedig fel... :)))
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Amúgy a 3. Válasz teljesen korrekt, ment is a zöld pacsi.
A rántotta nem egyben kerül a tányérra, hanem darabokban, az omlett amiről a kérdező érdeklődik. És valóban, rá kell érezni, mikor lehet már fordítani. Sokmindentől függ, így nem is lehet konkrét időt mondani, mikor, tényleg próbálgatni kell.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ha lesz egy rendes serpenyőm, meg fogom nézni, hogy a csudába lehet elszakítani egy rántottát, mert az enyéim elég alaposan egyben maradnak, ha nem keverem őket. Lehetséges, hogy más a tojás, ha máshonnan, máshogyan tartott tyúkoktól származik... Sokszor belefutottam már abba, hogy nem úgy viselkedik a tojás, mint ahogy kellene neki (pl. nekem mindig tökéletesen felverődik a fehérje, ha belekerül 1-2 csepp sárgája, ezt értem a legkevésbé, hogy akkor miért terjedt el, hogy nem? ha egyszer nálam 100%-os az arány, pedig nagyon gyakran csinálom).
Szóval a tojás alapból remekül összetartja az ételeket, ezért szakad nehezen egy jó palacsinta is, pedig az sokkal szakadósabb s általában vékonyabb, mint a rántotta.
De egy laposabb, szélesebb eszköz azért segít, ha nehéz a megfordítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!