Gesztenyés rizs? Valaki csinált már ilyet?
Találkoztam vele egy recept oldalon ahol gesztenyével összefőve készítették és próbáltam más fajta receptek is keresni de nem találtam. Gesztenye masszával gondoltam ízesíteni, de nem tudom hogyan.
Nem vagyok szakácsművész, szóval lenéző hozzászólásokat nem kérek.
A gesztenye meg a gesztenye massza két teljesen különbözö dolog.
A gesztenyés rizshez egész, édesítetlen geszenye kell - ennek ugyanis valamennyire a krumplira hasosnlító íze és állaga van.
A gesztenyemassza eleve össze van törve - és nagyon nem mindegy, hogy egy csiriz vagy darabok vannak a rizsben -, másrészt édesített, aminek semmi keresnivalója ott.
Szóval vagy nyers (esetleg elöfözött) egész gesztenyét tegyél a rizshez, vagy felejtsd el, mert a masszával garantáltan nem lesz jó!
Én is azt tanácsolom, hogy ne masszával csináld.
Főtt, ízesítetlen gesztenyével nagyon finom a rizs. De az teljesen más, mint a massza.
Mondjuk masszából is van ízesítetlen, natúr, de azt sem lehet belerakni a rizsbe. Vagyis bele lehet, csak valami gázos trutyi lenne az eredmény :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!