Mit csináljak hogy omlós legyen a hús mint az étteremben amit pár perc alatt kihoznak?
Attól függ milyen hús
Általában nrm
Sütik túl
Előre pácolt..
Anyukámnak a 45 perc alatt egyben sült csontos csirkemelle ilyen
Lányom 8 hónapos kora óta el tudja rágni akkor még rágófogak nélkül
Az éttermekben húsok elősütve vannak, kivéve talán a rántott húst.
Az ételfajtától függően előtte pácolják, párolják, húspuhítóval sütik-főzik. Zömében nem akkor kezdik nulláról készíteni, amikor megrendeled.
Főleg szuvidálással és speciális gépekkel lehet hirtelen rengeteg időt nyerni, de pl. csirke esetén egy sima joghurtos pác is csodákra képes mind ízben, mind állagban.
Napokra előre le vannak vágva a szeletek, beáztatva az egyszerű olajos-fűszeres pácba vagy amit épp megkíván a séf.
Ill. azért van kész olyan hamar, mert pl. a 8-10 millió forintos speciális sütőben készül. :) Többek közt légnyomást, hőfokot, páratartalmat, levegő keringési irányt lehet állítani, infralámpával, gázzal és árammal kombinált.
Elősütni is lehet, de ott a hőkezelés nagyon fontos, különben egy száraz pacsnid marad.
Sütni sem étolajban szokás, más hőfokot és ízt ad a pálmaolaj, a pálmazsír, a vegyes olajok, a tiszta repce, napraforgó..
Otthon általánosan a túlsütés/túlfőzés jellemző. Halakat is képesek 15 percig sütni rántva, a csirkét órákig főzni..
A jó kuktafazék még a háziasszony titkos fegyvere, ott a nyomással lehet játszani, a vaskosabb, szálasabb húsok fellazításában tud segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!