Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit csináljak hogy omlós...

Katicabogaracska kérdése:

Mit csináljak hogy omlós legyen a hús mint az étteremben amit pár perc alatt kihoznak?

Figyelt kérdés

#sütés #párolás #Hús pácolás
2019. aug. 8. 07:12
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Milyen hús? Sült? Rántott? Grillezett? Csirke? Sertés?
2019. aug. 8. 07:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ milyen hús



Általában nrm

Sütik túl


Előre pácolt..



Anyukámnak a 45 perc alatt egyben sült csontos csirkemelle ilyen

Lányom 8 hónapos kora óta el tudja rágni akkor még rágófogak nélkül

2019. aug. 8. 07:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
69%

Az éttermekben húsok elősütve vannak, kivéve talán a rántott húst.

Az ételfajtától függően előtte pácolják, párolják, húspuhítóval sütik-főzik. Zömében nem akkor kezdik nulláról készíteni, amikor megrendeled.

2019. aug. 8. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
31%

Főleg szuvidálással és speciális gépekkel lehet hirtelen rengeteg időt nyerni, de pl. csirke esetén egy sima joghurtos pác is csodákra képes mind ízben, mind állagban.

Napokra előre le vannak vágva a szeletek, beáztatva az egyszerű olajos-fűszeres pácba vagy amit épp megkíván a séf.

Ill. azért van kész olyan hamar, mert pl. a 8-10 millió forintos speciális sütőben készül. :) Többek közt légnyomást, hőfokot, páratartalmat, levegő keringési irányt lehet állítani, infralámpával, gázzal és árammal kombinált.

Elősütni is lehet, de ott a hőkezelés nagyon fontos, különben egy száraz pacsnid marad.

Sütni sem étolajban szokás, más hőfokot és ízt ad a pálmaolaj, a pálmazsír, a vegyes olajok, a tiszta repce, napraforgó..

Otthon általánosan a túlsütés/túlfőzés jellemző. Halakat is képesek 15 percig sütni rántva, a csirkét órákig főzni..

A jó kuktafazék még a háziasszony titkos fegyvere, ott a nyomással lehet játszani, a vaskosabb, szálasabb húsok fellazításában tud segíteni.

2019. aug. 9. 06:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!