Dísztökből milyen ételeket lehet készíteni?
Igen, néztem, de csak ennyit találtam:
Gazdasági és táplálkozási jelentőségük. Egyes piacokon, virágüzletekben ritkán már kereskedelmi, díszítő árucikk. A nagyobb termésűek (0,6-2 kg) sütésre, főzésre is alkalmasak. Béltartalmuk vetekszik a legjobb sütőtökfajtákéval. 1,5-2% fehérjét, 0,6-0,8% zsírt, 16-22% szénhidrátot, 3,8-2,5% karotint, B1, B2, C-vitamint, jelentős mennyiségű kalciumot, foszfort és vasat tartalmaznak, energiaértékük 330-440 J. Az apróbbak 6-20 db, a nagyobbak 1-6 termést (0,5-6 kg-ot) adnak négyzetméterenként.
Viszont az elkészítésről sehol semmi. :(
Gondoljátok, hogy ugyanúgy kellene, mint a többit?
Szerintem nem lehet megfőzni.
Amíg még kicsi,ha meghámozod és kidobod a belét,akkor nem nagyon marad belőle semmi.
Ha viszont megérik,akkor a héja és a húsa is nagyon kemény,vágni is nehéz
Legfeljebb az éretlen magjából,beléből készíthetsz hamis húslevest. (Egy háborús recept) Megfőzöd vízben,leszűröd és bezöldségeled,mint a húslevest. Azt nem tudom,hogy milyen lesz,mert nem próbáltam ki.
Mgenéztem a lin ket.
Felénk dísztöknek csak azt nevezik,aminel az átmérője max.10 cm. De ezeket már lopótöknek is hívják. Réhen a nagyokat kifúrták,és a bort ezzel szívták ki a hordóbol.
A nagyobbakat pedig sütőtöknek,vagy ha egész nagy,akkor disznótöknek hívják.Ezeket valóban megszokták sütni a sütőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!