Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Dísztökből milyen ételeket...

Dísztökből milyen ételeket lehet készíteni?

Figyelt kérdés
Nagyon sok dísztök terem nálunk, és olvastam, hogy ehetőek. Hogyan készítsem el? Mikor lehet étkezési célra felhasználni?
2010. júl. 12. 16:20
 1/8 anonim ***** válasza:
75%
szerintem az nem ehető, benne van a nevében DÍSZ. nálunk is terem, de én még soha nem ettem meg! vidd ki a piacra és add el!
2010. júl. 12. 16:25
 2/8 anonim ***** válasza:
49%
Tudtommal nem ehető! Nézted már a Goggle-ban?
2010. júl. 12. 16:26
 3/8 A kérdező kommentje:

Igen, néztem, de csak ennyit találtam:

Gazdasági és táplálkozási jelentőségük. Egyes piacokon, virágüzletekben ritkán már kereskedelmi, díszítő árucikk. A nagyobb termésűek (0,6-2 kg) sütésre, főzésre is alkalmasak. Béltartalmuk vetekszik a legjobb sütőtökfajtákéval. 1,5-2% fehérjét, 0,6-0,8% zsírt, 16-22% szénhidrátot, 3,8-2,5% karotint, B1, B2, C-vitamint, jelentős mennyiségű kalciumot, foszfort és vasat tartalmaznak, energiaértékük 330-440 J. Az apróbbak 6-20 db, a nagyobbak 1-6 termést (0,5-6 kg-ot) adnak négyzetméterenként.

Viszont az elkészítésről sehol semmi. :(

Gondoljátok, hogy ugyanúgy kellene, mint a többit?

2010. júl. 12. 16:42
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem lehet megfőzni.

Amíg még kicsi,ha meghámozod és kidobod a belét,akkor nem nagyon marad belőle semmi.

Ha viszont megérik,akkor a héja és a húsa is nagyon kemény,vágni is nehéz

Legfeljebb az éretlen magjából,beléből készíthetsz hamis húslevest. (Egy háborús recept) Megfőzöd vízben,leszűröd és bezöldségeled,mint a húslevest. Azt nem tudom,hogy milyen lesz,mert nem próbáltam ki.

2010. júl. 12. 18:03
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Megnéztem Google-ba, és a legtöbb helyen tényleg azt írják nem ehető. De még ezt találtam neked, utolsó bejegyzések: [link]
2010. júl. 12. 18:08
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Mgenéztem a lin ket.

Felénk dísztöknek csak azt nevezik,aminel az átmérője max.10 cm. De ezeket már lopótöknek is hívják. Réhen a nagyokat kifúrták,és a bort ezzel szívták ki a hordóbol.

A nagyobbakat pedig sütőtöknek,vagy ha egész nagy,akkor disznótöknek hívják.Ezeket valóban megszokták sütni a sütőben.

2010. júl. 12. 18:18
 7/8 A kérdező kommentje:
Én is a Terebesst néztem. Köszönöm a válaszokat, majd látjuk! Talán egy bátor napon kipróbálok valamit, de ha nem, akkor maradnak őszi dekorációk. :)
2010. júl. 12. 19:39
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
ha valóban dísztök, akkor nem ehető!!!
2010. júl. 13. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!