Vaddisznóhúshoz pluszba tehetek sima sertéscombot, bolti?
Nagyon kövér a hús. Kaptam. Főleg oldalas, meg egy másik, talán comb vagy tárja darab, de kövér... Megpucoltam, de így is szörnyű... Mi nem szeretjük családilag a kövéret.
Holnap fogom megfőzni, vaddisznó pörkölt lesz belőle.
Arra gondoltam, veszek a boltban reggel sertéscombot, jó soványat, és mellérakom.
Nem ütne el nagyon? Vagy a fűszerezés miatt idomul?





Elöször is ízben is nagyon eltérö, de föleg egész más idö alatt lesz puha, szóval semmi értelme.
Inkább szedd le a zsíros részeket, az oldalasról is meg a combról is le lehet minden további nélkül.
Másrészt meg ne pörköltet akar belöle, amihez eleve kell plusz zsiradék, hanem párold/süssd meg, akkor a maradék zsír is kijön belöle és sokkal jobb íze is van, mint pörköltnek.





Tudom, mire gondolsz, ismerem.
Másrészt a párolt hús nem rosszabb vagy problemásabb, mint egy pörkölt, sok különbség nincs közte.
Az oldalast süsd meg, mintha házi disznó lenne.
A combból meg készíts vadast, esetleg bakonyi módra is elkészítheted, nem csak pörkölt létezik, mint étel.










Párolt vaddisznó? Hááát... én se csinálnám meg!
Tényleg nagyon finom tud lenni, pörköltnek. Ez alap.
De ha annyira kövér, akkor inkább ajándékozd el, semmi értelme kínlódni vele, ha senki nem eszi semmilyen formában.
Ha a karajt fogjátok kienni belőle, az karajpörkölt lesz, kár azt a drága húst úgy belefőzni, hogy aztán a kutya eszi meg.





Ezzek ellen mi kifogás lenne? Ezek uyganis mind párolt vaddisznó ételek és szerintem igen finomnak néznek ki. (Csak persze a legtöbb embernek semmi elképzelése sincs arról, hogy mit is jelent)





párolt vaddisznós kolléga: +1
Ma este fűszeres-olajos páccal bedörzsölöd. Holnap só, bors, vadfűszerkeverék vagy oldalasfűszer/sertésfűszer/pirosarany. Kevés zsíron körben kérget sütsz rá, aztán kevés vízzel, fél poharacska sörrel fólia alatt megpárolod. A végén locsolgatva lassan kérget sütsz rá. Mellé mehet hagyma, fokhagyma,pici paradicsom, paprikadarabka, borókabogyó.
Az eredmény egy belül puha, kívül pirosbarna husi lesz. Én sem eszem meg a zsírosat, de a férjem vadászik, és ha elhozhat egy disznót, ott bizony nem válogathat, hogy csak a szűzpecsenyét és a rövidkarajt kérem, mert az asszony finnyás:)
Megsütöttem a zsíros részeket, és láss csodát, én is tudtam belőle falatozni. Persze van, amit kihagyok, de jóval nagyobb hányadát és nagyobb élvezettel eszem meg, mint pörköltnek megfőzve. Hidegen még jobb, egy kis mustárral vagy áfonyalekvárral.
Tehát:
a. Csinálsz pörköltet, ami tele lesz rezegős dolgokkal és úszni fog a zsírban és csak a bolti húst fogjátok belőle kikeresgélni.
b. Az ajánlott módszert alkalmazod. Beleteheted a boltit a gyereknek, de ti felnőttek rá fogtok jönni, hogy a másik jobb.
c. Továbbadod, akár fagyasztva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!