Májas rizottót elkészíthetem "sima"rizsből is?
Figyelt kérdés
Régen az iskolában ettem ilyet és most szeretném itthon elkészíteni.Minden receptnél azt olvastam,hogy csakis rizottó rizst vegyünk,és abból csináljuk.
De van itthon 5 csomag rizs és nem szívesen vennék külön másfajta rizst ha így s tele van a kamra hagyományos rizzsel.
Sima rizsből is ehető lesz?
2019. jún. 24. 20:47
2/4 anonim válasza:
Nem lesz tökéletes, de nyugodtan megcsinálhatod sima rizsből is!
3/4 anonim válasza:
Rizottót tényleg csak rizottórizsböl lehet csinálni.
De amit az iskolában ettél, az garantáltan nem rizottó volt és garantáltan nem rizottórizst használtak hozzá - mégha annak is nevezték.
Magyarországon, föleg a nem túl magas szintü helyeken a zödlséges rizst meg a rizseshúst is rizottónak szokták nevezni, szóval az iskolai "májas rizottót" (ami valószínüleg rizs májdarabokkal) nyugodtan készítheted sima hosszú szemü rizsböl, úgy lesz autentikus.
4/4 anonim válasza:
Én mindig sima rizsből csinálom és mindig sikerül, isteni finom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!