Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit süssek leveles tésztából...

Mit süssek leveles tésztából ami nem édes hanem sós?

Figyelt kérdés
2010. júl. 12. 12:51
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én virslis tésztát szoktam sütni.A tésztát elvágdosom teszek rá hagymát ketchupot és vágok bele virslit.Becsavarom és megsütöm,nagyon szeretjük.Tetszőleges nagyságúak lehetnek.
2010. júl. 12. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
sajtos pogácsát
2010. júl. 12. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
72%

Hagyma torta


400 g omlós tészta

» vaj

» liszt

» 6 nagy fej hagyma

» néhány szál kakukkfű

» só és bors

» 2,5 dl tejszín

» 2 tojás

» őrölt szerecsendió

Egy tortaformát kenjünk ki vajjal, hintsük meg liszttel és béleljük ki a kinyújtott tésztával.

A felvágott hagymát pároljuk üvegesre egy serpenyőben, közben kakukkfűvel, sóval és borssal fűszerezzük. Ezután kanalazzuk a tésztára.

A tejszínt dolgozzuk össze a tojásokkal. sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük, végül ezt is a tésztára kanalazzuk. Tegyük rá vajdarabokat és előmelegített sütőben fél óra alatt megsütjük.

2010. júl. 12. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Padlizsánpüré leveles-tésztával


4 padlizsán

» 2 gerezd fokhagyma

» olívaolaj

» 4 paradicsom

» 4 törpepadlizsán

» friss rozmaring

» só és bors

Tegyük a padlizsánt előmelegített sütőbe egy órára, majd ha kihűlt távolítsuk el a héját és magozzuk ki. Villával dolgozzuk össze a zúzott fokhagymával és az olívaolajjal. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.

A tésztát kissé nyomkodjuk be, majd kanalazzuk rá a keveréket és a felkarikázott paradicsomot. Hintsük meg sóval és borssal, majd locsoljunk rá olívaolajat. Előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor rozmaringot teszünk a tetejére.

2010. júl. 12. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Pizzakrémmel kend meg és hajtsd össze, vágj belőle csigákat.

Gyors és finom. Csak bőven tegyél bele krémet,hogy jó íze legyen.

2010. júl. 12. 13:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
13:06-ost kiegészíteném annyival, hogy a pizzakrémet inkább tejföllel keverd el, és még sajtot i rakj bele.( rá is rakhatsz)
2010. júl. 12. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

[link]


Ezt nagyon szeretem.

2010. júl. 12. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Sajtos croissant: Nagyobb háromszögekre vágod a tésztát. Mindegyikbe teszel egy-egy rudacska sajtot (füstölt is lehet), feltekered, elkevert tojással megkened, reszelt sajttal vagy szezámmaggal szórhatod. Forró sütőben pirosra sütöd (érdemes a sütő aljába tálban vizet tenni, akor még magasabbra nő a süti)

Ugyanígy szoktam mustárral megkenni a háromszöget és egy darab gépsonkát + a sajtot beletekerni és utána úgy sütni, ahogy fent leírtam.

Ha vendégváró falatkának készül, fél kiló (1 csomag mirelit) tésztából kb.40 db kis croi lesz, ha reggelire, uzsonnára, stb., akkor érdemes kb.8-9 nagy croit sütni.

2010. júl. 12. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!