Ti is szoktatok csak belsőségből levest, pörköltet?
Tehát pl olyat, mint egy lecsós máj, vagy pacalpörkölt?
...ja szoktam.
Előző, akkor miért lehet kapni fél kilós kiszerelésben csak zúzát, csirke- vagy pulykamájat? Nem a szegénység jele, hanem egyszerűen valaki szereti, vagy nem szereti és kész. A csirke, vagy pulykamáj rántva is finom sültkrumplival. Attól függetlenül eszik az ember rántottbordát, karajt, kacsasültet. Hülyeség a felfogásod, mert ez nem anyagi, hanem ízlés kérdése.
Már válaszoltam a kérdésre, én írtam a zúzapörköltet, meg a resztelt májat, viszont még annyi a kérdezőnek: ha levest készítek belsőségből, akkor veszek egy csomag csirkeaprólékot, vagy kérek a hűtőpultban zúzát, májat, szívet, lábat, két farhátat, és abból főzök húslevest, vagy zöldborsós ragulevest grízgaluskával. Utóbbit máshogy kell főzni, mint a sima húslevest.
#5
Akkor te nyilván csóróként ettél libamájat, amit ma már kidobnál a szemétbe, hisz megtollasodtál! :D
#7es válaszoló jól írta. A csirke "esze" a legfinomabb falatnak számított. A tesóm a kakas herét is szerette és a taraját is jó ízűen lecuppogta. Azok voltak ám a szép idők.
Felénk még mindig divat a zúzamártás, zúzapörkölt. A máj pedig ezer variációban készíthető.
Az #5ösnek csak annyit üzennék, hogy a kakashere csillagászati árakban van, ráadásul különlegességnek számít. De ott van pl a velős pirítós. Vagy a disznóvágások alkalmából elkészített vese is. Ezek mind ritkaságok és ínyencségek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!