Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pörköltet szeretnék csinálni,...

Pörköltet szeretnék csinálni, de nincs itthon pirospaprika?

Figyelt kérdés

Úgy gondoltam el, hogy a szokasos modon hagymát, fokhagymat piritok, majd bors, kis kömény,és bele a hús, feheredesig piritani, aztán van itthon(pirospaprika helyett) ilyen "pörkölt alappor" abból gondoltam tesztek bele egy, két kiskanallal, majd egy paprikat bele(tv paprika) kis so, és föhet.

Mit gondoltok? Így is jó lesz?

Köszi a segitseget


2019. febr. 11. 19:27
 1/7 anonim ***** válasza:
76%
Azon kívül, hogy fokhagymát én nem teszek a pörköltbe, szerintem jó. Az alapból legalább felét tedd bele jobbhíján, ne csak egy-két kávéskanállal. De a helyedben inkább brassóit csinálnék igazi pirospaprika híján. (Saját vélemény.)
2019. febr. 11. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha az mellett döntesz, akkor majorannát és egy kicsivel több vöröshagymát tegyél bele, mint a sima pörkölthöz. Nem kell hozzá feltétlen kockákra vágott sültkrumpli, főtt krumplival is ugyanolyan finom.

Egyébként ha ragaszkodsz a pörkölthöz, mert mondjuk nem krumplival szánod tálalni, hanem mondjuk tésztával, akkor teljesen jó egy zacskós pörköltalap is tűzoltásként.

2019. febr. 11. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Brassoi lesz, köszönöm.
2019. febr. 11. 19:44
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Készíts tokányt. Ugyanolyan finom, mint a pörkölt.

[link]

2019. febr. 11. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nézz utána a flamand pörköltnek, abba nem kell pirospaprika.
2019. febr. 11. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:

Az az igazság, hogy én a hagyomanyos magyar porkoltunket szeretem. De köszönöm a recepteket, és a tippeket.


Végül brassoi lesz

De az a tokany is jól néz ki. Legközelebb kipróbálom.

2019. febr. 11. 20:00
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

A Flamand pörköltet ne is úgy tekintsd, mint hagyományos magyar pörköltet, talán legjobban a vadashoz hasonlít. Amolyan savanykás, édeskés. Csak egy alternatívának írtam.

Én mindig azt mondom, semmi sem szentírás, így születnek új receptek is.

2019. febr. 11. 22:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!