Pörköltet szeretnék csinálni, de nincs itthon pirospaprika?
Úgy gondoltam el, hogy a szokasos modon hagymát, fokhagymat piritok, majd bors, kis kömény,és bele a hús, feheredesig piritani, aztán van itthon(pirospaprika helyett) ilyen "pörkölt alappor" abból gondoltam tesztek bele egy, két kiskanallal, majd egy paprikat bele(tv paprika) kis so, és föhet.
Mit gondoltok? Így is jó lesz?
Köszi a segitseget
Ha az mellett döntesz, akkor majorannát és egy kicsivel több vöröshagymát tegyél bele, mint a sima pörkölthöz. Nem kell hozzá feltétlen kockákra vágott sültkrumpli, főtt krumplival is ugyanolyan finom.
Egyébként ha ragaszkodsz a pörkölthöz, mert mondjuk nem krumplival szánod tálalni, hanem mondjuk tésztával, akkor teljesen jó egy zacskós pörköltalap is tűzoltásként.
Készíts tokányt. Ugyanolyan finom, mint a pörkölt.
Az az igazság, hogy én a hagyomanyos magyar porkoltunket szeretem. De köszönöm a recepteket, és a tippeket.
Végül brassoi lesz
De az a tokany is jól néz ki. Legközelebb kipróbálom.
A Flamand pörköltet ne is úgy tekintsd, mint hagyományos magyar pörköltet, talán legjobban a vadashoz hasonlít. Amolyan savanykás, édeskés. Csak egy alternatívának írtam.
Én mindig azt mondom, semmi sem szentírás, így születnek új receptek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!