Van egy kiló tüdőm. Tepsis hurka félét csinálnék itthon. Hogy csinálnátok?
Figyelt kérdés
Én ugy gondoltam, hogy megfőzöm a tüdőt, és ledarálom. Zsiron párolok hagymát, főzök rizst. Só bors, fokhagyma, majoranna. Igy jó lehet?2018. dec. 18. 19:20
1/6 anonim válasza:
Szerintem igen jo lehet , persze nem olysn mint disznovagas utan de biztosan finom lesz igyis
2/6 A kérdező kommentje:
Köszi.
2018. dec. 18. 19:24
3/6 anonim válasza:
Nem tudom, csináltam sok hurkát, de fokhagymát egyszer sem tettem bele. A rizs főzéskor meg babéllevél bele.
Természetesen izlés kérdése.
4/6 anonim válasza:
Fokhagyma szerintem sem kell a hurkába.
Só, bors, majoranna, vöröshagyma, előfőzött rizs, amit az abalével (amiben a tüdő főtt) készítesz.
De én nem kapkodnám el ezt a dolgot, vennék még hozzá egy fél fejet, kis fokát, egy lépet és egy szívet, és abból már egy rendes hurka készül. Tisztított sózott vékonybelet is lehet kapni minden hentesnél.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek. Most sül a tepsiben. Az ize nagyon finom volt még "nyersen " is. Diétázunk, ezért nem követem kedves utolsó válaszoló ajánlását. Direkt soványra vettem a figurát. Igy lett 80 deka főtt tüdő, 30 deka főtt rizs, 5 deka zsir, 20 deka sült hagyma. Ez igy kb 1,20 kg. 400 kalória / 10 deka. és csak 5 gramm zsir. Egy adagra 30 dekát vettem.
2018. dec. 19. 13:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!