Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kecsapból is lehet paradicsoml...

Kecsapból is lehet paradicsomlevest csinálni?

Figyelt kérdés
2019. júl. 27. 17:17
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
16-os :) rendesen recepteket keres, bújja az online szakácskönyveket, időt szentel rá, nem hagyja nyugodni a téma,hogy vajon létezik e oylan retardált aki a ketchupot tesz a levesbe :) Hatalamas. De egyébként az a recept tényleg vicc, hogy paradicsomsűrítményből készíti ilyen main ingredient, de azért belerak 3 ek ketchupot. Minek? nem mintha bármit is számítana
2019. júl. 28. 10:12
 22/25 anonim ***** válasza:
80%

"bújja az online szakácskönyveket,"

na persze

google --> ketchup paradicsomleves

Nem azt mondom, hogy csak ketchupból lehet, vagy mindenkinek abból kell, de miért ne lehetne, ha valaki úgy szeretné?

Főleg, ha van olyan ketchup, ami paradicsomleves ízű?

"de azért belerak 3 ek ketchupot. Minek?"

nyilván nem azért, hogy több paradicsomot juttasson bele

talán azért, mert a paradicsom azokkal a (adott erősségű és arányú) fűszerekkel harmonizál, amik a ketchupan vannak.

Van aki finomnak ítéli meg a ketchup fűszerezését, de túl erősnek, hogy abból paradicsomleves legyen.

de jó, hogy nem az én szomszédom vagy, bár kicsit emlékeztetsz rá:

unatkozó nyugger, mindenkiben a hibát keresi, a közvetlen szomszédokkal sincs köszönő/beszélőviszonyban, ami ritka itt a külvárosi családi házas környéken.

2019. júl. 28. 11:22
 23/25 A kérdező kommentje:
#22-es egy bolti ketchupnál hol beszélünk fűszerekről, meg harmonizációról? ne vicceljünk már.. Kezd átfordulni ilyen nagyon tudományos stílusba, ahol az ego főszerepet játszik. Persze ezt is ki lehet forgatni, hogy a receptben házi ketchupra gondoltak stb.. de lényegtelen. Én a 16-osnak tök jó szándékból, kedvességből írtam. Te nem tudom kivagy.. Igen van olyan ketchup ami paradicsomleves izű.. olyanok szoktak lenni
2019. júl. 28. 11:41
 24/25 anonim ***** válasza:
80%

"egy bolti ketchupnál hol beszélünk fűszerekről, meg harmonizációról?"

bizony vannak benne fűszerek

a 72%-os szerint ez kizárja, hogy paradicsomleves készüljön belőle (vagy nem tudom mi másért).

a 16-os vagyok

"Kezd átfordulni ilyen nagyon tudományos stílusba, ahol az ego főszerepet játszik."

Az élelmiszeriparban mérnökök IS dolgoznak tudományos módszerek alapján.

A tudományban pont hogy nincs helye ego-nak és személyes véleménynek, csak a tényeknek.

a 4., 10., 12., 16., 22. válaszoló vagyok

A lényeg, hogy te hoztad az élő példát, hogy lehet ketchupból paradicsomlevest csinálni és a receptek alapján más is csinálja.

Nem akartalak fárasztani titeket, de angolul is rákerestem és azt találtam, hogy a csóró iskolások és a csövesek a kajáldákból az "elvihető" kis tasakos ketchupból csinálnak maguknak paradicsomlevest...

Kényszermegoldás, nem biztos, hogy finom, de lehet.

Ezek tények, ez bizony tudományos módszer egy kérdés eldöntésére.

2019. júl. 28. 12:15
 25/25 anonim ***** válasza:
80%
Ha a bolti ketchup alatt nem valami gagyi, tescós valamit értenél, hanem normális minöséget, akkor észrevennéd, hogy VANNAK benne füszerek és ezek igenis harmonizálnak egymással - szóval te ülsz fordítva a lovon!
2019. júl. 28. 12:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!