Hogy kell csirkemájat pirítani/sütni?
Vettem az Aldiban tálcás friss (nem fagyasztott) cs.májat. Szeretném megsütni panír nélkül. Úgy kell, mintha például natúr csirkeszeleteket sütnék? Egy kis felforrósított zsiradék serpenyőben, és mehet rá a máj?
Kifőzdében szoktam enni Pirított csirkemájas cézár salit, olyat szeretnék itthon is készíteni.
Előre is köszönöm a segítséget!
igen úgy, de ne sózd meg előtte, mert a máj bekeményedik. Ha túlsütöd, akkor is bekeményedik. Én úgy szoktam, mikor már mindegyik felét pirítottam egy kisit, egyet kiveszek és kettévágok.Ha már nem vérzik, nem rózsaszín belül, jó.
És óvatosan a sütésnél, mert fröcsögős.
Én úgy szoktam, hogy egy serpenyőbe teszek olajat, hevítem, s közben már pakolom is bele a májat. Egymáshoz közel, nem baj ha szorosan vannak. Szóval semmiképp sem valami nagy serpenyő, csak kisebb... Az olaj (vagy zsír) meg több, hogy ne égjen le, mit tudom én, kb. 2-3 mm magasan. Ha mind benne, LEFEDEM!!! Ez a lényeg! Nem piszkálgatom, hanem fedő alatt sütöm, nem fröcsköl és nem szikkad úgy...
Ha úgy érzem megsült már az alja, lehúzom a tűzről, és megfordítom a májakat. Aztán fedő rá és vissza....
Közben nem baj ha puffog és fröcsög a fedő alatt...
Én szeretem ha jobban megsül és a külseje már-már ropogósra sül, szólval szoktam sütni rendesen. Mondjuk odakozmáltatni nem szabad...
Aztán a zsiradékot leöntöm róla, a megsült morzsalékok isteniek kenyérre, a májak meg májak :)
Köszönöm a válaszokat! Kipróbálom úgy, ahogy a 4-es válaszoló írta. Én is szeretem, kicsit roppanós a külső rész. :)
Kacsazsíron süthetem, igaz?
Köszönök minden választ. Meglepően gyorsan elkészült, és finom lett. Kacsazsíron sütöttem, sütés előtt vegyes borssal, és majorannával fűszereztem, a végén sóztam.
Csak az előkészítése, és a nyers máj szaga ne lenne olyan gusztustalan. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!