Grízt pirítani mikróban lehet valahogy?
S hogy főzől tésztát?
Amúgy nem ajánlanám. Piritani biztos nem. De esetleg zárt dobozba berakod, fél percenként kiveszed, s átrázod!
Próbáld ki.
Hagymát szoktam benne pirítani a párolt rizshez.
Felmelegíted a zsíradékot 1 perc, beleszórod a grízt, 2 percre elindítod a mikrót, és figyeled, kevergeted időnként, szerintem megpirul.
Volt egy gyönyörű időszaka az életemnek, amikor csak mikróban tudtam főzni, nagyon sok mindent el lehet készíteni benne, hidd el, zsiradékban megpirul.
Nemcsak melegíteni lehet a mikróban, hanem sütni is, csak könnyen megég, ha nem kevergeted.
Ahogy az utolsó írta, lehet pirítani grízt IS, csak oda kell figyelni, mert hamar megég.
Mellesleg tésztát IS lehet mikróban fözni, ahoyg majdnem bármit, megfelelö módszerrel.
megcsináltam. fullos lett. tésztát is meg lehet főzni mikróban amugy. az utokornak bemasolom mit kovettem:
A tésztát beletesszük egy köralakú tűzállótálba. Annyi forró vizet öntünk rá, hogy ellepje a tésztát. Megsózzuk, 1 evőkanál olajat öntünk rá, elkeverjük. A tálat ne fedjük le a főzéshez. Félidőben keverjük meg a tésztát. Ha kész hagyjuk még 3 percig a mikróban, majd csurgassuk le a vizet és tegyünk rá kevés vajat, vagy olajat. A továbbiakban a szokásosan készítjük a tésztát.
A grizre pedig csak random olajat locsoltam, es kevergettem, 2 perc alatt megpirult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!