Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Grízt pirítani mikróban lehet...

Grízt pirítani mikróban lehet valahogy?

Figyelt kérdés
Csak grízes tésztához vannak itthon cuccaim. Viszont az exem elvitt minden fazekat, és serpenyőt.

2018. szept. 18. 22:30
 1/8 anonim ***** válasza:
51%

S hogy főzől tésztát?

Amúgy nem ajánlanám. Piritani biztos nem. De esetleg zárt dobozba berakod, fél percenként kiveszed, s átrázod!

2018. szept. 18. 22:37
 2/8 anonim ***** válasza:
23%
Dehogy lehet.
2018. szept. 19. 05:46
 3/8 anonim ***** válasza:
91%

Próbáld ki.

Hagymát szoktam benne pirítani a párolt rizshez.

Felmelegíted a zsíradékot 1 perc, beleszórod a grízt, 2 percre elindítod a mikrót, és figyeled, kevergeted időnként, szerintem megpirul.

2018. szept. 19. 06:47
 4/8 anonim ***** válasza:
23%
Előbb gyullad fel a lakás, minthogy megpirulna.
2018. szept. 19. 06:48
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Volt egy gyönyörű időszaka az életemnek, amikor csak mikróban tudtam főzni, nagyon sok mindent el lehet készíteni benne, hidd el, zsiradékban megpirul.

Nemcsak melegíteni lehet a mikróban, hanem sütni is, csak könnyen megég, ha nem kevergeted.

2018. szept. 19. 07:04
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy az utolsó írta, lehet pirítani grízt IS, csak oda kell figyelni, mert hamar megég.

Mellesleg tésztát IS lehet mikróban fözni, ahoyg majdnem bármit, megfelelö módszerrel.

2018. szept. 19. 07:28
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat
2018. szept. 19. 08:26
 8/8 A kérdező kommentje:

megcsináltam. fullos lett. tésztát is meg lehet főzni mikróban amugy. az utokornak bemasolom mit kovettem:

A tésztát beletesszük egy köralakú tűzállótálba. Annyi forró vizet öntünk rá, hogy ellepje a tésztát. Megsózzuk, 1 evőkanál olajat öntünk rá, elkeverjük. A tálat ne fedjük le a főzéshez. Félidőben keverjük meg a tésztát. Ha kész hagyjuk még 3 percig a mikróban, majd csurgassuk le a vizet és tegyünk rá kevés vajat, vagy olajat. A továbbiakban a szokásosan készítjük a tésztát.

A grizre pedig csak random olajat locsoltam, es kevergettem, 2 perc alatt megpirult.

2018. szept. 20. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!