Almachips mikróban?
Hogyan csináltok mikróban almachipset megfelelő végeredménnyel?
Uborka szeletelővel felvágtam az almát, tányérra tettem, 750W-on sütöttem, de csak összeszikkadt, nem lett ropogós később sem.
Amelyiket tovább hagytam bent, az elkezdett megégni, de ugyanúgy szikkadt maradt.
Mit csináltam rosszul?
a 750Watt az brutális.
Inkább 100 Watton aszalni kellene, vagy egy terítőre téve kiszárítod, aztán teszed a mikróba a legkisebb teljesítményen egy percre.
Az elképzelés nagyon jó, de a kísérletezéshez nagy türelem kell. Az eredmény csodás lesz.
#1:
Nem tudtam hány fokra vegyem, mert akárhol olvastam, sehol nem írtak W-ot, csak azt, hogy tedd be a mikróba X percre..kösz.
Innen jött a 750W, de kipróbálom a javaslatodat, köszönöm! :)
#2:
Ezt azok alapján tudnám cáfolni, hogy zöldség+gyümölcs chipseket sokan mikróban csinálnak.
3: Nekem minden fonnyadt lesz benne.
Nem lehet, hogy grilles mikrójuk van és grill fokozaton csinálják?
#2: Ez nem így van, sima kis mikróm van és a magropogósaim (olajos mag darálva, vízzel keverve, kiszárítva) ropogósak lesznek. Almát nem próbálnék meg, inkább aszalóban, az más. Sült krumpli is készíthető mikróbabn, de iszonyatosan sok idő és energia felhasználásával, úgyhogy azt sem csinálom, de szerencsés esetben az is ropogós lesz.
No meg a sajt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!