Miért pont a trópusokon fűszerezik erősen az ételeket?
Figyelt kérdés
2018. máj. 24. 20:05
1/6 anonim válasza:
mert ott sok fűszer nő mert meleg van
2/6 anonim válasza:
Ott jobban romlik minden. A meleg nem valami jó az ételek eltarthatóságának, tartósítani meg mint tudjuk lehet bizonyos erős fűszerekkel. Másrészt el is fedi a kicsit már poshadt, állott, nem olyan friss ízeket.
3/6 anonim válasza:
Asszem azért is, mert a sok fűszer jobban izzaszt, és az hasznos melegben. De rá kéne keresni.
4/6 anonim válasza:
A csípős fűszerek izzadást okoznak, ami hűsít.
5/6 anonim válasza:
Ahogy a kettes írta. Pl a csípőspaprika kapszaicintartalma baktériumölő hatású, ez jól jön a meleg miatt gyorsabban romló ételeknek.
6/6 A kérdező kommentje:
Voltam én is trópusokon (Sri Lanka, Thaiföld, Mexikó) és mindent fűszereznek. Még a mangót is csilivel eszik. Az még nem lehet oka, hogy a fűszereket nem szeretik a bogarak,akik tényleg mindenre rátelepednek ott amit kint hagyunk?
2018. máj. 27. 22:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!