Mi az oka annak, hogy a kóser zsidó konyhában nem találkozhat a hús, meg a tej, se főzés közben, se sehogy, és együtt sem ehetik őket! Mért pont a tej?
Azért a húsfélek tejföllel nem igazán okoznak egészségügyi problémát.
Kedves 64%-os válaszoló: te hogy csinálsz tejfölös húsos mártást? Tejes vagy húsos edényben?
Egyébként a legtbb ilyen jellegö szabálynak nem sok értelme van, csak annyi, hogy igy meg tudják osmerni egymást az egy valláshoz tartozók.
köszi a válaszokat, én azt hittem valami egészségügyi akadálya van, de úgy látszik nem :O
és akkor sajttal töltött husit sem ehetnek?
NEm, sajtos húst sem ehetnek, söt besameles lasagnet sem (mert a besamelben tej van, és a lasagneban van hús is), de rakott krumplit sem, túrós tésztát sem ha oiritott szalonnát tesznek rá, tejfölös paprikást sem, és még rengeteg egyeben.
Többek közt ezért hozták divatba a szójatejet meg az ebböl készült "tejtermékeket", mert ezekkel valamennyire lehet helyettesiteni a tejet.
Kedves 64%-os: A zsidó konyhában iylet nem csinálhatsz, mert a húsos edénybe NEM tehetsz tejfölt, mert akkor már lehet húsosnak használni, ott teljesen külön vannak az edények, VAGY húsfélét, VAGY tejtermékeket lehet benne késziteni. Olyan kizárt, hogy a kétféle élelmiszer ugyanabba az edénybe kerüljön.
Mellékesen az természetes, hogy a tejforralásra más edényt használunk, de ettöl függetlenül ha a pörköltes lábast RENDESEN kimosod, akkor utána még a tejnek sem lesz más ize, mint a tejforralóban. Az egyetlen értelme ennek az, hogy a tejes lábast nem súrolják, ezért nem ragad le benne a tej, ellentétben a pörkölttel, ahol hamarébb elöfordul, hogy meg lesz súrolva, és a karcok miatt ég le benne könnyebben a tej.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!